Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Szombat este kulturális dőzsölést tarthat, aki a Toldi moziba látogat: ha még idejében (értsd: kora délután) jegyet vált a negyed nyolckor kezdődő Olasz nyelv kezdőknek című dán dogmafilmre, ingyen nézheti meg a fél hatkor kezdődő Idióták című klasszikussá vált dogmát, és végighallgathatja a műfaj neves magyar szakértőinek elemzését az alkotásokról.

Győrfi András asztalánál Varga Balázs szakújságíró, Galambos Attila, a Pesti Est főszerkesztője, Gellért Gábor, a Rádiocafé programigazgatója, és Fliegauf Benedek filmrendező (a Rengeteg című magyar dogma-film alkotója) foglal majd helyet és vitatja meg a Dániában született filmes műfaj mai irányzatait, változását.

Aki pedig a vasárnapi vetítésre ül be, vagy a Mifune utolsó dala című alkotást nézheti meg ingyen, amely szintén az Olasz nyelv kezdőknek előtt kerül vászonra fél hatkor, vagy az utána (fél tíztől) futó Hogy szeretsz? című filmet. Mindkét napon pályázhat a nyereményre az, aki tudja a választ a filmmel kapcsolatos kérdésre, és egy cédulán be is dobja a mozi előcsarnokában felállított urnába. A három nyertes (akinek nevét közjegyző jelenlétében hétfőn sorsolják ki) egy-egy egyéni olasznyelv-tanfolyamot nyer.

A fesztivál programja:

Szeptember 20., szombat

17.30, kisterem: Idióták
19.15, nagyterem: Olasz nyelv kezdőknek
21.30, nagyterem: Beszélgetés a filmről és a dogma-mozgalomról

Vendégek: Varga Balázs, Galambos Attila, Gellért Gábor, Fliegauf Benedek
Műsorvezető: Győrfi András

Szeptember 21., vasárnap

17.30, kisterem: Mifune utolsó dala
19.15, nagyterem: Olasz nyelv kezdőknek
21.30, kisterem: Hogy szeretsz?