Vágólapra másolva!
Minden évben készülnek olyan filmek, melyeket kimondottan a karácsonyi szezonra időzítenek, mint például az Igazából szerelem című brit vígjátékot. Az ünnepek alatt ugyanis az emberek gyakrabban járnak moziba, és szívesebben költenek pénzt a filmekhez kapcsolódó árukra. Az Igazából szerelem soundtrackjéhez azonban Ön ingyen is hozzájuthat, ha játszik az [origo] Filmklubjában!
Vágólapra másolva!

Richard Curtis nem egy macho: szereti a popzenét, és hagyja, hogy az érzelmes számok meglágyítsák a szívét. A munkájában is fontos szerepet játszik: forgatókönyv-írás közben zenét hallgat, és azt állítja, a számok inspirációt jelentenek a készülő jelenethez. Az Igazából szerelem című filmje megalkotásakor erre különösen nagy figyelmet fordított, mert tudta, hogy a történetet maga rendezi meg, és a megálmodott hangulat előállításához még nagyobb szüksége lesz a zenére.

Az eredményen ez egyértelműen meg is látszik: az Igazából szerelem agyon van zenélve. Már-már túlcsordul benne a pop, melynek segítségével Curtis a szereplők érzelmeit próbálja felerősíteni - pedig sokszor elég lenne a színészi játék. A film soundtrackjén viszont előny, hogy sok dal található rajta, ráadásul a legkülönfélébb stílusokban.

A pop természetesen a CD-n is dominál: a Sugababes vadonatúj számától kezdve (Too Lost In You), Dido első albumának egyik legismertebb dallamán át (Here With Me), a Texas jól sikerült I'll See It Through című produkciójáig.

A filmben három szereplő dalra fakad: Billy Mack, a kiöregedett rock sztár; Peter és Juliet esküvőjén egy soulénekes; és a 8 éves Sam 10 éves szerelme - mindhármuk produkciója hallható a soundtracken. (Billy Nighy a Christmas Is All Around című számot adja elő mulatságos stílusban, Lynden David Hall egy régi Beatles-slágert, az All You Need is Love-ot énekli új feldolgozásban; a fiatal Olivia Olson pedig Mariah Carey régi slágerét, az All I Want For Christmas-t vezeti elő megdöbbentő tehetséggel.)



Az Emma Thompson karaktere által kedvelt Joni Mitchell a Both Sides Now című keserű dalával képviselteti magát, és ezzel pár perc erejéig magasabb színvonalra is emeli a lemezt. Az Igazából szerelem soundtrackje mindazonáltal megfelel a célnak: karácsonyi, érzelmes, gazdag.