Harminc másodperc az öröklétből

Vágólapra másolva!
A Rekviem egy álomért és a Pi rendezőjének évek óta rebesgetett filmje, a The Fountain végre kézzel fogható valósággá vált: befejeződött a film forgatása, és már megtekinthető az interneten a film első előzetese.
Vágólapra másolva!

Darren Aronofsky új filmjéről 2002 óta keringenek hírek, azonban sorozatos nehézségek akadályozták a projekt megvalósulását. Kezdetben Brad Pitt játszotta volna a főszerepet, ő azonban a költségvetés jelentős megkurtítását követően kiszállt a produkcióból. Végül Hugh Jackman került a helyére, partnere pedig a rendező menyasszonya, Rachel Weisz lett.

A rendhagyó szerelmi történet három különböző időben játszódik, 1000 évet felölelve 1500-ban, 2006-ban és 2500-ban. Mindegyik korban a halhatatlanság forrásának keresése áll a történet középpontjában, amelynek végső tanulsága, hogy a halál az újjászületés része, ezért el kell fogadnunk, ahelyett, hogy félnénk tőle.

Mint az alig fél perces előzetesből is kiderül, Aronofsky korábbi filmjeihez hasonlóan, szürreális világba kalauzolja a nézőket. Nagyon kell figyelni, hogy mindent elkapjunk a gyors vágásokból álló képsorból. Jackmant látjuk hosszú, loncsos hajú középkori lovagként, majd modern, rövid frizurával huszadik századi férfiként, végül teljesen kopaszon, amint a távoli jövőben egy fára kapaszkodik fel. Hasonlóképpen Weisz is három különböző kor csábító asszonyaként jelenik meg. Elvágtat előttünk egy ló, elszáguld egy autó, és elsuhan egy űrrepülő. Végül megpillantjuk magát, az élet fáját is.

A filmben mellékszerepet játszanak Aronofsky korábbi színészei: Ellen Burstyn, aki a Rekviem egy álomért fogyasztótabletta-függő anyukáját alakította, Sean Gullette, a Pi tudósa, valamint Mark Margolis. Viszontláthatjuk Sean Patrick Thomast is, A szívem érted RAPes táncosát és Ethan Supleet, a Shop-show dagi Williamjét, aki képtelen volt a három dimenziós képen meglátni a vitorlást. Jelenleg a film utómunkálatai folynak, a bemutató pontos dátumát még nem tűzték ki, de a jövő év folyamán lehet rá számítani.