Robert Altman a legkitartóbb

Vágólapra másolva!
Egy texasi kitartási verseny eseményeit dolgozza fel Altman következő filmje, amelyben valószínűleg Billy Bob Thornton és Hilary Swank játsszák majd a főszerepeket.
Vágólapra másolva!

Robert Altman korára (81 múlt februárban) tekintettel már csak úgy kap pénzt a filmjeire, ha egy pótrendezőt beállítanak mellé, aki a mester hirtelen elhalálozása esetén be tudja fejezni helyette a filmet. Az idei berlini filmfesztiválon bemutatott legutóbbi alkotása, az A Prairie Home Companion készítésekor Paul Thomas Anderson (Magnólia) jelentette ezt a biztosítékot. Azt még nem tudjuk, a fiatalabb rendező ismét vállalja-e ezt a tisztséget, de az már valószínűnek tűnik, hogy Altman jövőre megint rendez.

Stephen Harrigan (tévés forgatókönyvíró) és Altman már dolgozik a forgatókönyvön, amely az 1997-ben készült, Hands on a Hard Body: The Documentary című dokumentumfilm által feldolgozott eseményeken alapul. S. R. Bindler dokumentumfilmje egy kitartási versenyről szól, amelyben Nissan kisteherautót nyerhetett az a résztvevő, aki legtovább rajta tudta tartani a kezét a kocsin.

Altman már évek óta el akarja készíteni a sztori játékfilmes feldolgozását is, és most az A Prairie Home Companion-t is gyártó Picturehouse-nak köszönhetően ez lehetővé is válik. A szereposztással kapcsolatban biztosat még nem lehet tudni, de Altman már tárgyal Billy Bob Thorntonnal és Hilary Swankkel is. A tervek szerint a forgatás januárban megkezdődhet.