A spártaiak hősiesen kitartanak

Vágólapra másolva!
Bár a 300 című vérfürdő bevétele nagyot esett az előző hétvége óta, még mindig ez a legnépszerűbb film Amerikában. Sandra Bullock is jól teljesít, viszont Chris Rock házassági problémáira nem kíváncsiak az emberek.
Vágólapra másolva!

A múlt hétvégi lenyűgöző nyitáshoz (70 millió dollár) képest ezen a hétvégén meredeken, 56%-kal visszaesett a 300 című képregény-adaptáció bevétele, de a hétvégén 31,2 milliót termelő alkotás tíz nap alatt már így is 127,5 millió dolláros bevételnél tart. A 65 millióból készült film bevételének csökkenése erőteljesebb volt a hasonló történelmi filmek esetében megszokottnál (Trója, Gladiátor), de átlagos, ha más képregényfilmekhez hasonlítjuk.

A Faterok motoron is megőrizte pozícióját, és ezen a héten is második 18,8 milliós hétvégi és 104 milliós eddig összbevétellel. A friss bemutatók csak a toplista 3-5. helyéig kúsztak fel. A Sandra Bullock főszereplésével készült Premonition című thriller 18 millióval nyitott, ami a színésznő eddigi legerősebb indítása - igaz, csak akkor, ha a mozijegyárak inflációjával nem számolunk.

A Dead Silence című hasbeszélős horror a negyedik helyen nyitott nem túl fényes, 7,8 milliós bevétellel, az ötödik helyen pedig a felesége megcsalásának gondolatával játszó Chris Rock áll az I Think I Love My Wife című filmmel, amely csak 5,7 milliót hozott.