Mészáros Márta filmje állta a sarat az amerikai filmekkel szemben

Aurora Borealis
Vágólapra másolva!
Az október 23-i ünnep miatt egy nappal meghosszabbodott a hétvégénk, de a borús napok elenére csak Mészáros Márta Aurora Borealis - Északi fény című filmje teljesített kiugróan. Mutatjuk a mozik bevételi adatait.
Vágólapra másolva!

Gerard Butler premier filmjét, az Űrvihart nagyjából 39 ezren nézték meg a hétvégén. Ezzel első a listán. Honi látogatottsága azt jelzi: a magyar publikum más szemmel nézte, mint az amerikai kritikusok, és a tengerentúli közönség. Ott kevésbbé szerették.

Űrvihar, plakát Forrás: Origo

Második helyen a Hóember futott be, amely harminc százalékot veszített az érdeklődésből az előző héthez képest, ám majdnem 22 ezer nézővel könnyedén lett a hétvége második legnépszerűbb filmje.

Moziba csábítanak és ölnek: a filmvászon legbrutálisabb sorozatgyilkosai A hóember Forrás: Universal Pictures

A harmadik helyre csaknem 15 ezer fizető nézővel a Szárnyas fejvadász 2049 futott be. A részben Magyarországon forgatott, Ryan Gosling és Harrison Ford főszereplésével készített film sok nézőt veszített az előző időszakhoz képest, de még így is simán felfért a dobogós pozícióba, s összesítésben legalább átlépte a százezres határt.

Ryan Gosling a Szárnyas fejvadász 2049 című filmben Forrás: InterCom

Negyedik a My Little Pony – A film lett (11850 néző), míg az ötödikként az extrém vígjáték, a Kigsman: Az aranykör végzett valamivel több mint 10 ezer nézővel.

My little pony Le film My little pony The movie 2017 Forrás: AFP/Collection Christophel/© DHX Media / Hasbro Studios / Lionsgate / Allspark Pictures/Dhx Media / Hasbro Studios / Lio

Az Űrvihar után újabb premierfilmet a hatodik helyen köszönthettünk, mégpedig Mészáros Márta új alkotását, a szép és érzékeny Aurora Borealis – Északi Fényt. A 13 ezer néző (azaz többen látták, mint a Kingsmant, csak az alacsonyabb jegyárak miatt kevesebb bevételt hozott, ezért végzett hátrébb). Tiszteletre méltó teljesítmény, különösen, hogy nem közönségfilmről van szó.

Aurora Borealis Forrás: Origo

Arnold Schwarzenegger új filmje, a Nyírjuk ki Günthert a hetedik helyen debütált (9145), míg a HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják 9213-mal (de kevesebb bevétellel), a nyolcadik lett. A lista végén az anyám!-ot (7342) és az Óriásláb fiát találjuk (7142) Ami az anyám!-ot illeti: a Jennifer Lawrence főszereplésével készült filmtől ez igen gyenge nyitás.