Harvey Weinstein beismerte: szexért cserébe adott munkát a színésznőknek

Harvey Weinstein tárgyalása 2018.06.05.
Harvey Weinstein volt filmproducert két nő megerőszakolásával vádolják. A botrány kirobbanása óta több hollywoodi híresség is nyilvánosan megvádolta szexuális zaklatással, de feljelentést nem tettek Weinstein ellen.
Vágólapra másolva!
Először ismerte be a producer, hogy több színésznőnek is szexért cserébe adott munkát. Azzal védekezett, hogy nem ő volt az egyetlen, aki ezt csinálta.
Vágólapra másolva!

A bukott filmmogult három nő ellen is elkövetett szexuális bűncselekménnyel vádolta meg az ügyészség, ő mindegyikben ártatlannak vallotta magát.

Weinsten a Spectator újságírójának adott interjút, melyben azt mondta: „Te szépnek és gazdagnak születtél. Én szegénynek és csúnyának. Egész életemben küzdenem kellett, hogy eljussak valahova. Téged sok lány vesz körül, rám egyetlen lány sem nézett, amíg sikeres nem lettem Hollywoodban.”

Forrás: AFP/Eduardo Munoz Alvarez

Aztán bevallotta, hogy valóban volt szexuális kapcsolata a színésznőkkel, de az erőszakot továbbra is tagadta - írja a Fox News.

A Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat 66 éves társalapítóját több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással 2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták zaklatási ügyeit.