Először szólalt meg az Alec Baldwin-film fegyvermestere a tragédia után

BALDWIN, Alec Burbank, 2021. október 25.
Gyászolók a Halyna Hutchins operatőr emlékére rendezett gyertyás virrasztáson a kaliforniai Burbankben 2021. október 24-én. Alec Baldwin amerikai színész három nappal korábban egy kellékfegyverrel véletlenül agyonl
Burbank, 2021. október 25. Gyászolók a Halyna Hutchins operatőr emlékére rendezett gyertyás virrasztáson a kaliforniai Burbankben 2021. október 24-én. Alec Baldwin amerikai színész három nappal korábban egy kellékfegyverrel véletlenül agyonlőtte Hutchins-t, Joel Souza rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson. MTI/AP/Chris Pizzello
Vágólapra másolva!
Újabb szereplő szólalt meg a Rust című film forgatásán történ halálos baleset ügyében, ahol Alec Baldwin halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrt – adta hírül a Blikk.
Vágólapra másolva!

Új megvilágításba helyezheti a filmforgatáson történt tragédiát Jason Bawles, aki ügyvédként a fegyvermestert, Hannah Gutierrez Reed-t képviseli.

Az ügyvéd nyilatkozatot adott ki, amelyben leszögezi, hogy a forgatási helyszíneken Hannah számára a biztonság volt az elsődleges tényező. "Nincs tudomása arról, hogy kerülhettek be éles lőszerek a forgatásra. Hannah és a kellékesek vezetője felelt a fegyverekért, és soha nem volt tanúja annak, hogy ezekből valaki éles lőszert lőtt volna ki. A fegyverek éjszakára és ebédidőben el voltak zárva, ezekhez a stábtagok nem férhettek hozzá.

Az ügyvéd fontos tényként említi azt is, hogy a fegyvermester egy másik feladatkört is betöltött a forgatáson, kellékesként is dolgoznia kellett, ami rendkívül megnehezítette, hogy fegyvermesteri munkájára tudjon koncentrálni.

Alec Baldwin Forrás: MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber

"Emellett biztonsági eligazítást is kezdeményezett, ezt a kérést azonban a produkció elutasította."

- vonja le a következtetést az ügyvéd.

Mint közismert, Alec Baldwin véletlen gyilkosságot követett el a Rust című westernfilm forgatásán. A kelléknek használt kézifegyverben éles lőszer volt, amely halálosan megsebesítette az operatőrt. Az incidensben a film rendezője is megsebesült.

Az eddigi vizsgálatok azt állapították meg, hogy Dave Halls segédrendező találomra felkapott egy fegyvert a Hannah Gutierrez fegyvermester által egy asztalra előre kikészített három közül, és átadta a színésznek, jelezve, hogy biztonságos.

Az asszisztens a kihallgatáson elismerte, nem nézte át tüzetesen a fegyvert.