Újabb klasszikus a Filmión a 100 éve született Jancsó Miklóstól

Csend és kiáltás (Törőcsik Mari, Drahota Andrea és Kozák András)
Vágólapra másolva!
Mint hírt adtunk róla, a 100 éve született Jancsó Miklósnak már hét filmje elérhető a Nemzeti Filmintézet FILMIO nevű videotárában. Október hónapban más filmek mellett egy nyolcadik Jancsó-film, a Csend és kiáltás is elérhetővé válik. Mutatjuk a FILMIO októberi újdonságait. 
Vágólapra másolva!

Októberben továbbra is minden héten egy kortárs és egy klasszikus filmmel bővül a műsor: 7-én a kortárs alkotás a Sipos József rendezte 2008-as Eszter hagyatéka, Márai Sándor népszerű regényéből Nagy-Kálózy Eszter, Cserhalmi György és Törőcsik Mari főszereplésével. A klasszikus pedig ismét egy Törőcsik Mari-film, a Déryné, hol van? 1975-ből, Maár Gyula rendezésében.

14-én a Berlinálén legutóbb Ezüst Medvét nyert Természetes fény rendezője, Nagy Dénes Másik Magyarország című 2013-as filmje debütál, valamint a Jókai Mór klasszikusán alapuló 1918-as, Korda Sándor rendezte Az aranyember. Egy hétre rá érkezik a Parkoló 2014-ből Miklauzic Bence rendezésében, Lengyel Ferenc és Szervét Tibor főszereplésével, valamint a Csend és kiáltás Jancsó Miklóstól 1968-ból, Törőcsik Marival és Latinovits Zoltánnal a főbb szerepekben. Október 28-án a kortárs filmek közül A rajzoló című 2013-as thriller lesz elérhető, klasszikusként pedig az 1975-ös Jutalomutazás, aminek Koltai Lajos volt az operatőre.