A Harry és Sally és a Vasember hivatalosan is klasszikusok

When Harry Met Sally fake faking orgasm scene still HORIZONTAL
When Harry Met Sally (1989) Quand Harry rencontre Sally Pers: Meg Ryan Dir: Rob Reiner Ref: WHE068DT Photo Credit: [ Castle Rock/Nelson/Columbia / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Vágólapra másolva!
A Harry és Sally című, 1989-es romantikus vígjáték, valamint a Vasember is bekerült az amerikai Nemzeti Filmarchívumba 2022-ben.
Vágólapra másolva!

Idén összesen 25 alkotást vettek fel az archívumba, köztük A kis hableány-t, John Waters Hajlakk és Brian de Palma Carrie című filmjét, továbbá egy elveszettnek hitt 1898-as néma dokumentumfilmet a New Orleans-i karneválról, és a José Ferrer főszereplésével készült, 1950-es Cyrano de Bergerac-ot.

Az évről évre bővülő nyilvántartásnak a Kongresszusi Könyvtár ad otthont, amely 1988 óta válogatja ki a kulturális, művészeti vagy történelmi jelentőségű filmeket megőrzés céljából. Az idei kiválasztottakkal együtt már 850 film szerepel az amerikai Nemzeti Filmarchívumban.


A legrégebbi film idén az 1898-as, New Orleans-i húshagyó keddi karneválról készült felvétel.

Az elveszettnek hitt némafilm másolatára nemrég bukkantak rá egy hollandiai filmmúzeumban.