Nem lesz napijegy az M7-esen

Vágólapra másolva!
A matrica magas előállítási költsége miatt nem oldható meg a napijegy bevezetése az M7-es autópályán; a sztráda fizetővé válása miatt a 7-es főutat választó nehéz járművek viszont időlegesen kitilthatók a főútvonalról - jelentette ki Csillag István egy velencei fórumon.
Vágólapra másolva!
Autópálya-díjak 2003-ban/uzletinegyed/vasarlas/auto/20021123autopalyadijak.html

Az autópálya fizetővé válása óta jelentősen, legalább 10 százalékkal nőtt a 7-es főút forgalma. Különösen sok gondot okoznak az út menti településeken áthaladó, többnyire nehéz járművek, amelyek növelik a balesetveszélyt és szennyezik a levegőt, a környezetet - mondta Ecsődi László, a térség országgyűlési képviselője azon a fórumon, melyen Csillag István gazdasági miniszter a Velencei-tó melletti települések polgármestereivel és civil szervezeteinek képviselőivel találkozott.

A tóparti települések a nehéz járművek autópályára való visszaterelésére, a forgalom biztonságát szolgáló intézkedésekre, a belső utak korszerűsítésére tettek javaslatot miniszternek, továbbá felvetették, hogy a forgalom mérséklése végett célszerű lenne napi autópálya jegyet bevezetni. Csillag István miniszter szerint azonban a matrica magas előállítási költsége miatt nem megoldható a napijegy bevezetése.

A Velencei-tó környéki civil települések pénteken két órás demonstrációval kívánják felhívni a figyelmet az M7-es fizetővé válásával keletkezett települési problémákra.