Evázók és veszteséges vállalkozások lesznek az APEH célpontjai

Vágólapra másolva!
Az adóhatóság jövő évi kiemelt ellenőrzései közé tartoznak az eva-alanyok nagy összegű számlái, illetve a tartósan veszteséges gazdálkodók - jelentette be Király László György, az APEH elnöke pénteken, a Cégvezetők Klubja konferenciáján.
Vágólapra másolva!

Az APEH elnökének elmondása szerint, ha eva-alanyok által kibocsátott nagy összegű számlával találkoznak, biztos, hogy ellenőrzik a számlák mögöttes tartalmát. Ugyancsak a kiemelt ellenőrzések között említette Király László György a kapcsolt vállalkozások közötti számlázást, illetve a tartósan veszteséges gazdálkodókat.

Kiemelten ellenőrzik az ügyvédeket és közjegyzőket is

Az adóhatóság várhatóan a beruházási adókedvezmények igénybevételét is ellenőrizni fogja, és kiemelten kezeli a nyugtaadási revíziót a ruházati kereskedelemben. Az áfaváltozások miatt kiemelten ellenőrzik az ügyvédeket, közjegyzőket, illetve az önálló bírósági végrehajtókat is. "Fokozott figyelemmel kísérjük jövő év május 1-jéig az EU jelenlegi tagállamaiba, illetve a csatlakozás előtt álló országokba irányuló exportot" - mondta az APEH elnöke.