Történelmi csúcson zárt az OTP

Vágólapra másolva!
Folytatta erőteljes árfolyam-emelkedését az OTP részvénye a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön: a banki papír árfolyama 4,3 százalékkal új történelmi csúcsra, 3370 forintra emelkedett. A BÉT irányadó mutatója, a BUX index közel 2 százalékkal emelkedett, és jóval a lélektani határnak számító 10 ezer pont fölött zárt.
Vágólapra másolva!
Forrás: Üzleti Negyed
Forrás: Üzleti Negyed

A BUX 190,97 pontos emelkedéssel, 10 228,85 ponton zárt csütörtökön, ami 1,9 százalékos erősödés a szerdai záráshoz képest. Az OTP-részvények már szerdán is kimondottan keresettek voltak, és akkor is az összforgalom mintegy felét tette ki adásvételük. Csütörtökön a banki papírok árfolyama tovább szárnyalt, és 4,33 százalékos emelkedéssel a szerdai után új történelmi csúcson, 3370 forinton zárt. A csütörtöki 11 milliárd forintos összforgalom több mint a fele, 5,62 milliárd forint bonyolódott az OTP piacán, közölte a BÉT.

A többi vezető papír árfolyama is erősödött, a Matáv 1,1 százalékkal, a Richter 0,8 százalékkal, a Mol pedig 0,75 százalékkal. A Richter piacán 1,98 milliárd, a Mol piacán 1,63 milliárd, míg a Matáv piacán 940 millió forintos volt a forgalom.

Az erősödést (csakúgy mint a forint erősödését a bankközi devizapiacon) fundamentális okok hiányában technikai okokkal magyarázták az elemzők. Amióta meghaladta a 3000 forintos határt az OTP-részvény árfolyama, töretlenül emelkedik, a következő lélektani küszöb a 3500 forintos ár lehet, mondta Balázs Bertold, a Buda-Cash Brókerház Rt. szakértője a távirati irodának.