Stabilizálódott a forint estére

Vágólapra másolva!
A keddi árfolyamszintekhez képest erősödött a forint szerdán a kulcsdevizák ellenében. A dollár már drágább, mint a svájci frank.
Vágólapra másolva!

Egy euró 281,97 forintot ért szerda este fél nyolc után pár perccel. A dollárral ugyanekkor 216,76, a svájci frankkal 216,17 forinton kereskedtek. Ez azt jelenti, hogy a reggeli értékekhez képest kicsit gyengült a forint az euróval szemben, a dollárhoz és a frankhoz képest viszont tartotta magát a nap folyamán. Kedd este óta egyértelműen erősödött a forint a frankkal szemben.

Kora délután az euró jegyzése még 281,60 forint körül ingadozott. Napközben a dollár megjárta a 215,60 forintos, a frank pedig a 215,20 forintos szintet is.

A nap folyamán a forint jelentősen erősödött a jennel szemben a japán jegybanki beavatkozás közvetett hatására. Este száz japán jen 253,65 forintot ért.

A svájci frank gyengült a dollárral szemben: a svájci pénz délelőtt még többet ért, mint amerikai társa (a keresztárfolyam 0,995-ről kezdte a napot), de kora délutánra az egy az egyban való váltást jelentő paritás fölé ment a kurzus, és este is ott maradt.

A Raiffeisen Bank szakértői szerint a relatíve kedvező regionális hangulatban is felülteljesíti az utóbbi napokban a forint a környező ország devizáit. Ez részben magyarázható a forint sajátos megítélésével, de nagy szerepe van annak is, hogy a kormány most már minden létező fórumon hangoztatja szándékát a jövő évi költségvetési hiány 3 százalék alá szorításáról. Kedden Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy a nyugdíj-elszámolásoktól függetlenül teljesíteni kívánja a kabinet a vállalást.