Energiaóriással fogott össze a Sharp

Vágólapra másolva!
A világ második legnagyobb napelemgyártója, a Sharp az olasz Enel energiacéggel közösen 100 milliárd jenes, azaz 1,05 milliárd dolláros beruházásba kezd, amelynek keretében napelemek segítségével állítanak elő energiát - írja a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

A japán Sharp és az olasz energiaipari nagyvállalalat, az Enel és egy meg nem nevezett európai cég Olaszországban épít erőművet, amihez a japán elektronikai vállalat biztosítja a napelemeket. Az "energiagyár" már 2010-től termel energiát, de a teljes kapacitást csak 2012-re éri el, ekkor 189 megawatt teljesítményre lesz képes.

A Sharp napelempanel-termelését szeretné fokozni, ehhez olyan energiacégeket keres, akik "nagyban" utaznak. A környezetbarát megoldásokat ráadásul az Európai Unió is előnyben részesíti. Ezt szeretné a Sharp kihasználni: a tervek szerint 2014-ig hatszorosára növeli a napelemgyártó kapacitását.

A tokiói tőzsdén ma a Sharp részvényei 3,7 százalékkal erősödtek, ezzel a cég bőven lekörözte az irányadó indexet, a Nikkei ugyanis százalékkal emelkedett.