2013-ban mindenkit az állásinterjúk érdekeltek

Trükkös kérdések állásinterjún
Vágólapra másolva!
Augusztusban indult az Üzletrész, megnéztük, hogy az azóta eltelt öt hónapban mit olvastatok nálunk a legtöbben. Az eredményekből úgy tűnik, hogy mindenkit az állásinterjúk érdekelnek.
Vágólapra másolva!

Jó, persze volt néhány rövidhír, ami annyira aktuális volt, hogy hirtelen egy csomóan kattintottatok rá, de a nagyobb, olvasósabb anyagok között egyértelműen túlsúlyban voltak a HR-témájúak.

Ezért aztán most összegyűjtöttük az öt legfontosabbat és legnépszerűbbet, ha esetleg év közben valamelyikről lemaradtál volna, most bepótolhasd.

Pető Borival, aki egy IT-területen dolgozó fejvadász, még az ősz elején beszélgettünk. Egy csomó érdekes dolgot mondott arról, hogy hogyan érdemes összerakni egy önéletrajzot, és hogy hogyan lát át a szitán, ha a jelölt megpróbál vetíteni. Igazából tök jó volt most újraolvasni, ha még nem volt meg, akkor hajrá!

Szintén még egy "korai" anyagunk, ami arról szól, hogy hogyan ronthatsz (vagy nyerhetsz) meg egy állásinterjút még azelőtt, hogy az első kérdés elhangozna. Ha állást keresel, akkor kötelező anyag!

December elején volt egy piszok jó konferencia, ahol Szilícium völgy-beli vállalkozók, és velük szorosan együtt dolgozó egyéb szakemberek (tanácsadók, üzleti újságírók stb) osztották az észt az Uránia Moziban. A konferencia egyik legizgalmasabb része az volt, amikor egymondatos válaszokat vártak a résztvevőktől, hogy mi a titkos trükkjük a munkatársak kiválasztása során. Lesz meglepetés!

Nem annyira állásinterjús, de még mindig HR-téma.Mi különbözteti meg a hatékony, sikeres és íjó menedzsert attól a fószertől, aki a "főnök" szóra első asszociációként beugrik? Már csak a cikk végén szereplő Rambo-idézetért is érdemes végigolvasni!

És végül egy könnyed anyag munkahelyi felelősségről, a kockázatvállalásról, és arról, hogy ezek mennyire nagyondenagyon szükségesek egy sikeres üzlet felépítéséhez. Informatív és inspiráló anyag - nem csoda, hogy helyet kapott az év legnépszerűbb írásai között.