Ötmillióval csökkentheti lakáshitelét

építkezés ház lakás otthon házépítés ingatlan, lakás, ingatlanfejlesztés, ingatlanpiac, CSOK fűtés falfűtés fal
építkezés ház lakás otthon házépítés Budapest, 2017.01.05.
Vágólapra másolva!
A cégek öt év alatt 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel-törlesztését, lakásvásárlását. Az akár havi 83 ezer forintra rúgó juttatás cafeteriaelemként is választható – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Vágólapra másolva!

Több mint 650 ezer lakáshitelesen segíthet a lakáscafeteria – írta a minisztérium. Az adómentes támogatást a lakáshitel törlesztése mellett új vagy használt lakás vásárlására, építésére is fel lehet használni.

A lakáscafeteriával akár 5 millió forinttal csökkentheti hitelét Fotó: Kiss József - Origo

A támogatást a meglévő lakásukat, házukat korszerűsítő, akadálymentesítő és legalább egy lakószobával bővítő munkavállalók is igénybe vehetik.

A juttatás összege nem lehet több a vételár vagy az építési költség harminc százalékánál.

Az NGM azt is írja: a munkavállalók az év elején dönthetik el, hogy milyen cafeteriaelemeket választanak. Az érintetteknek érdemes megfontolniuk a lakáscafeteria megjelölését, hiszen a lakáshitel törlesztése, lakásvásárlás támogatása adómentes juttatás, amely gyakorlatban azt jelenti, hogy

Az adóhivatalhoz beérkezett adatok szerint

2015-ben a vállalkozások mintegy 12 milliárd forintnyi lakáscafeteriával támogattak majdnem 28 ezer munkavállalót

– közölte az NGM.

Akár egy részletben is kifizethető

Magyarországon körülbelül 710 ezer lakáshiteles van. A lakáshitel-cafeteria szigorú követelményrendszerének pedig több mint 600 ezren felelhetnek meg. Az ötmillió forintos támogatás jelentős összeg, mivel egy lakáshitel átlagosan 5-7 millió forint.

A cafeteria-rendszeren belül a vissza nem térítendő lakáshitel-támogatás összege öt év alatt nem haladhatja meg az ötmillió forintot. A munkáltató több részletben is utalhatja a cafeteriaelemet, havonta, negyedévente, de akár egy összegben is.