Meglepően jó első félévet zárt az Erste Bank

ERSTE Bank a Teréz körúton 2016 augusztus 19. erste, bank, pénz, pénzintézet
ERSTE Bank a Teréz körúton 2016 augusztus 19.
Vágólapra másolva!
Az év első félévében jobb eredményt ért el az Erste Bank, mint várták. A pénzintézet bizakodó, a második félévben kétszámjegyű hitelportfólió-növekedést vár a vállalati és lakossági üzletágban – számolt be a sikeres félévről közleményében a bank.
Vágólapra másolva!

Az Erste Bank Hungary Zrt. életében a 2017-es év első féléve a tervezettnél is jobban sikerült. A bank

28,2 milliárd forint működési eredménnyel

zárt, amely közel 25 százalékos növekedésnek felel az egy évvel korábbihoz képest. A Bank működési bevétele 2017 első hat hónapjában 19,3 százalékkal emelkedett.

Az eredmények többek között a lakossági hitelfolyósítás növekedésének köszönhetők, másrészt pedig, hogy sikerült

tovább növelniük az ügyfelek számát

elsősorban a hitelkártya-üzletágban és a prémium vagyonkezelésben. Ezt a folyamatot nagyban támogatta a Citibank lakossági üzletágának integrálása.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A működési költségek 33,2 milliárd forintra emelkedtek. A bank átfogó költségcsökkentő programba kezdett, amelynek teljes hatása 2018-ban jelentkezik. Tovább tisztult az Erste hitelportfoliója:

a nem teljesítő hitelek aránya 7,2 százalékra esett vissza,

amiben a vállalati és a lakossági hitelállomány tisztulása egyaránt szerepet játszott.

A vállalati üzletágban 7,8 milliárd forint működési eredmény – ami a tavalyi évhez képest 9 százalékos növekedést jelent – szintén nagymértékben hozzájárult a bankcsoport sikeréhez. Ebben többek között a vállalati teljesítő hitelállomány jelentős növekedése, a nem teljesítő hitelállomány csökkenése, a költségmegtakarító intézkedések és a jövedelmezőség javulása játszott szerepet.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója kijelentette: „Optimisták vagyunk, mivel a tavalyi első félévhez képest közel 25 százalékkal jobb eredményt értünk el 2017 első hat hónapjában. Ebben az időszakban a nem teljesítő hitelek arányát egyszámjegyűre szorítottuk le, sikerrel hajtottuk végre az utóbbi 10 év legnagyobb banki akvizícióját, most pedig minden energiánkat a hitelezésre szeretnénk fordítani. A második félévben kétszámjegyű növekedést várunk a hitelportfólióban lakossági és vállalati üzletágban egyaránt."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!