A burgonya élettartalmát akár meg is duplázhatjuk, ha megfelelően tároljuk: hűvös és sötét helyre van szüksége, valamint 5 és 8 fok közötti hőmérsékletre – a hűtőszekrény közel sem a megfelelő hely a tárolására. Érdemes papírzacskóban tartani, nedvességtől mentes helyen, így megakadályozható, hogy kicsírázzon.
Az előre elkészített zacskós saláták kinyitás után hamar elvesztik frissességüket, ezért inkább érdemes teljes salátafejet vásárolni, ami még sokáig kitart. A levelek le is fagyaszthatók, akár a spenót vagy a rukkola.
A fagyasztott tej sokkal hosszabban eláll, érdemes kis adagokat előre betenni a mélyhűtőbe, így mindig csak annyit kell elővenni, amennyire éppen szükség van. Sajtot ugyanilyen módon lehet lefagyasztani, de akár joghurtot is, amibe gyümölcsöt is bele lehet szórni.
Ha a család nem eszik meg sok kenyeret egyszerre, érdemes ezt is kétszeletenként a fagyasztóba tenni. Ráadásul perceken belül ki fel lehet olvasztani, akár a mikrohullámú sütőben, akár a kenyérpirítóban (ha van ilyen funkciója). Alternatív megoldásként akár bundás kenyér is készíthető a megmaradt felesleges kenyérből.
Ha már az alma több hetes, kialakul egy kissé furcsa, púderes állag benne, de még nem jelenti azt, hogy ki kell dobni, ugyanis remek alapanyag alma-mártások vagy kompótok készítéséhez, amelyeket hosszabban eltarthatunk a fagyasztóban.
Az előreszeletelt vagy elkészített, kisadag húsok helyett érdemes nagyobb darabot hazavinni, otthon elkészíteni, felszeletelni, majd lefagyasztani – egy éjszaka alatt pedig kényelmesen fel is olvad a szendvicskészítéshez.
További hat módszer a következő oldalon