Rendkívüli bejelentés az ALDI-tól, 120 üzletüket érinti a változás az E.ON segítségével

Aldi
A logo is pictured on a sign outsude an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
Az energiavállalat és a kereskedelmi áruházlánc megállapodása értelmében, 123 parkolóban lesz elérhető az E.ON által telepített és üzemeltetett elektromosautó-töltőállomás az ALDI üzleteinél, és a legtöbb ezután épülő egységnél is kiépítik majd a töltőket.
Vágólapra másolva!

Az áruházlánc parkolóiban megnyíló E.ON töltőállomás-hálózat országszerte összesen több mint 360 új töltési pontot jelent majd, mivel üzletenként kettő vagy négy töltési lehetőség áll majd rendelkezésre. Ez egy nagy lépés az elektromos autózás infrastruktúrájának kiépítésében.

Illusztráció Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Elektromos autókból a legtöbb Budapesten és a környező településeken üzemel, de ez most megváltozhat: jelenleg 75 településen működik ALDI üzlet, így a szolgáltatás kiépítésével országossá válik az elektromos autókhoz kapcsolódó töltőhálózat. Ezzel a lépéssel az áruházlánc és az E.ON egyaránt hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez, ugyanis az elektromos autózás elterjedése előtti egyik legfőbb akadályt a töltők hiánya jelenti.

A zöld rendszám bevezetésekor 2015-ben még csak 300 tisztán elektromos autó volt Magyarországon, jelenleg a számuk már 4000 felett van, és ugyanennyire tehető a tölthető plug-in hibridek száma is.

„Az elektromos autózás a jövő egyik kulcsfontosságú területe, melynek fejlődése hangsebességre fog váltani. Az ALDI-val kötött megállapodás, egy egységes, országos hálózat létrehozását jelenti, mely áttörés ezen az úton – mondta az együttműködés kapcsán Jamniczky Zsolt, az E.ON igazgatósági tagja.

Működésünk ettől az évtől kezdve karbonsemleges, mivel klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezzük az operatív működésünkből származó üvegházhatású gázok kibocsátását, illetve két hazai üzletünknél is háztartási naperőművet állítottunk üzembe. A kiépített és üzemeltetett elektromosautó-töltőhálózat lehetőséget biztosít ügyfeleink számára az akkumulátortöltésre, ezzel is hozzájárulunk a környezetbarát közlekedéshez" – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

Illusztráció Forrás: pexels.com

A tervezett pontok AC és DC töltőket is tartalmaznak majd, igazodva az adott üzlet településen belüli elhelyezkedéséhez, a vásárlók igényeihez és a településen már elérhető elektromosautó-töltési lehetőségekhez. A két vállalat együttműködése 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.