Orosz diszkontlánc szorongatná meg az Aldit és a Lidlt

Mere nevű orosz diszkontlánc, Lipcse, Németország
04 February 2019, Saxony, Leipzig: Several people are standing in front of the recently opened discount store "Mere", which is now closed for two days. After only one week, the Russian discounter has temporarily closed its first branch in Germany due to delivery bottlenecks. Numerous products were already sold out in the first few days due to high demand, a company spokeswoman said on Monday upon request. In order to give the suppliers time, the branch in Leipzig was closed this Monday and Tuesday. On Wednesday the discounter is supposed to open again. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
A napokban nyitotta meg első németországi üzletét az orosz Torgservis, de áruhiány miatt ideiglenesen máris be kellett zárnia. A cég szóvivője szerint a nagy keresletet nem bírta a Lipcsében Mere logó alatt működni kezdő üzlet, az mindenesetre biztos, hogy a beszállítói kapacitást nem sikerült jól méretezni.
Vágólapra másolva!

Emiatt a cég inkább úgy döntött, hogy két napra átmenetileg bezárja üzletét. A napi.hu a Handelsblatt cikke alapján felidézi, hogy az ezer négyzetméteres boltban elsősorban élelmiszereket lehet kapni, de vannak textil- és vegyi áruk, valamint háztartási eszközök is.

Az orosz Torgservisnek saját adatai szerint 928 üzlete van Kelet-Európában és Szibériában, de eltökélte, hogy az egykori Kelet-Németországra is kiterjeszti a hálózatát - főleg a kispénzűeket célozva meg.

Sorállás a Mere lipcsei üzlete előtt Forrás: AFP/Jan Woitas

A lipcsei üzlet megnyitása ennek a folyamatnak az első lépése, az orosz lánc mintegy 100 üzletet tervez nyitni a németeknél.

A cég boltjai még a diszkontláncokhoz szokott vásárlók számára is igen egyszerűek.

Így fest belülről az orosz diszkontcég üzletének eladótere Forrás: Getty Images/Jens Schlueter

Az üzlethelyiség olyan, mint egy kisebb csarnok, ahol raklapokon és egyszerű polcokon sorakoznak a csak részben kicsomagolt áruk.

Kissé olyan az érzet, mintha egy nagykereskedelmi cég raktárában vásárolgatnánk. Az üzletekben 1500-2000 féle árucikk kapható, ezek 90-95 százalékban saját márkás termékek.