Nőnapon derült ki, miben aktívabbak a hölgyek a férfiaknál

nő virág vidám Heti horoszkóp (június 4-10.)
Vágólapra másolva!
A háztartásokat érintő ingatlan- és pénzügyeket érintő döntésekből Magyarországon nagyobb részt vállalnak a nők, mint a férfiak, a munkahelyükön azonban mégis kevesebb jövedelemmel kell beérniük – ez derül ki az ingatlan.com és money.hu közös kutatásából, mely nőnap alkalmából a nemek közötti különbségeket vizsgálta.
Vágólapra másolva!

Az ingatlanvásárlás előkészítésében sokkal nagyobb szerepet vállalnak a hölgyek: az ingatlan.com adataiból az derül ki, hogy a hirdetési portálon az elmúlt 12 hónapban

az ingatlanok iránt aktívan érdeklődő, illetve a lakások megtekintését telefonon is kezdeményező látogatók 58 százaléka nő volt.

A money.hu elmúlt 12 havi látogatottságai adatai is azt tükrözik, hogy a pénzügyi döntések, illetve azok előkészítése iránt a nők is élénkebben érdeklődnek:

az oldalon a hitelajánlatokat, bankszámlákat összehasonlító vagy éppen szakértői konzultációt kérő látogatók kicsit több mint a fele, 52 százaléka nő.

A hölgyek tehát úgy tűnik, hogy például információk gyűjtésével szervesen hozzájárulnak a nagyobb családi pénzügyi döntésekhez. Ez kiemelt fontosságú, hiszen egy költözés esetén

a családoknak jelenleg több mint 170 ezer hirdetésből kell kiválasztani a következő otthonukat.

A nők kevesebbet keresnek, de többet hozzátesznek a pénzügyekhez Forrás: Shutterstock

Ellentmondásosnak tűnik azonban, hogy a hölgyek a munkahelyükön a férfiaknál kevesebb jövedelmet kapnak. Az Eurostat legfrissebb, 2017-es adatai alapján

a nők bruttó fizetése Magyarországon átlagosan 14 százalékkal marad el a férfiakétól,

igaz, ez jobb eredmény az EU-s átlagnál, ahol a hölgyek jövedelme átlagosan 16 százalékkal kevesebb. Előremutató lehet, hogy a fiatal munkavállalók körében itthon alig van különbség a nők és a férfiak fizetése között: a 25 év alatti dolgozók esetében a női fizetések csupán 3,2 százalékkal alacsonyabbak.