A Wall Street is megváltozott a távoli munkavégzés miatt

gamer laptop notebook mobilozás iroda home office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A banki vezetőkre, alapkezelőkre és tőzsdei kereskedőkre is hatással van az otthoni munkavégzés, mivel az eddig megszokott ügymenetet kellett teljes mértékben átalakítaniuk úgy, hogy óvják alkalmazottaik egészségét, de a kereskedés mégis zavartalanul folytatódjon – összegzi a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Az otthoni munkavégzésre való sikeres átállás után több cég is fontolóra veszi, hogy hosszú távon is engedélyezi a távoli munkát.

Illusztráció Forrás: Porapak Apichodilok / Pexels

A Bank of America nyári szakmai gyakorlatát például teljesen egészében online intézi: a több mint kétezer gyakornokot online támogatják a pénzintézet mentori programjának keretében. Míg a Citi egyetemi toborzási vezetője elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben

teljes munkaidős gyakorlatot kínálnak egyetemi hallgatóknak.

Ráadásul több befektetési bankár is arról számolt be, gyorsabban zajlanak az üzletkötések, mint valaha, ezért több bankár választhatja az otthoni munkát tartós megoldásnak. Steve Schwarzman, a Blackstone vezérigazgatója elmondta, hogy a befektetők számára a konferenciahívások megfelelő platformnak bizonyultak az üzletkötéshez, és ezzel helyettesíthetik a személyes találkozásokat is.

A tőzsde az elmúlt hónapokban hihetetlenül megváltozott a járvány miatti leállások nyomán, ugyanakkor ez az időszak sok kereskedőnek hozott komoly bevételeket.

Illusztráció Forrás: AFP/2020 Getty Images/Spencer Platt

Ugyanakkor a járvány miatt bevezetett korlátozásokat lassan feloldják az Egyesült Államokban, így a dolgozók visszatérhetnek majd az irodájukba. Azonban több nagycég is visszatartja New York-i irodaházának bérleti díját, mivel jelenleg is azt vizsgálják, valóban szükség van-e ekkora bérleményekre.

A Man Group alapkezelő vezérigazgatója, Luke Ellis kevesebb üzleti célú utazást tervez, ugyanakkor rugalmasabb átalakításba fognak az irodaterület felhasználását illetően.

Áprilisban mintegy 30 százalékos növekedést regisztrált a felhőalapú kereskedelemmel foglalkozó Cloud9 Technologies. A cég alapítója, Jerry Starr kiemelte, hogy a távoli munkavégzés katalizátorként szolgál a Wall Street működésének átalakításához.