Rengeteg pénzt fizettek egy nagyon régi videojátékért

Super Mario
A népszerű
Vágólapra másolva!
A rekordot döntő 1990-es játék a "Super Mario Bros. 3", több mint 47 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy nemrég lezajlott aukción. Az ajánlattétel majdnem 19 millió forintról kezdődött és 20 részvevőt vontak be az árverésbe. Az előző rekordot szintén ennek a szériának egy korábbi kiadása, a Super Mario Bros. tartotta, amelyet júliusban több mint 34 millió forintért adtak el.
Vágólapra másolva!

A dobozkialakítás lehet az egyik olyan tényező, ami miatt rekorddöntő áron kelt el a játék, legalábbis a lebonyolító Heritage Auctions elmondása szerint.

A tárolón ugyanis balra igazítva szerepel a „Bros." szó, ahol kissé eltakarja Mario kezét. A későbbi verziók jobb-középre helyezték a szót. Ez egyedivé teszi a terméket.

null

null

Értékesítésnél a másik szempont, amit figyelembe vesznek az a minőség.

A játék olyan jó állapotban volt, hogy Wata 9.2 A+ értékelést kapott, amely a doboz és az eredeti pecsét minőségét is értékeli.

A Super Mario Bros. 3 mellett, a Pokemon Red bontatlan csomagolású példánya több mint 25 millió forintért kelt el az aukción. z Heritage Auctions nem említi, hogy volt-e valami egyedi ebben a verzióban, de úgy tűnik, hogy feltűnően jó állapotban, Wata 9,8 A ++ besorolással adták el.