Előállt a nagy amerikai autógyár az összeggel, amit a jövő autóinak fejlesztésére költenek

Ford, autógyártó, autó, gyár, gyártósor
CHICAGO, ILLINOIS - JUNE 24: Workers assemble Ford vehicles at the Chicago Assembly Plant on June 24, 2019 in Chicago, Illinois. Ford recently invested $1 billion to upgrade the facility where they build the Ford Explorer, Police Interceptor Utility and the Lincoln Aviator. (Photo by Scott Olson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Ford előrejelzései szerint, arányaiban 7 milliárd dollárt önvezető autókra, míg 22 milliárd dollárt a villamosított járművek fejlesztésére szánnak a közeli jövőben.
Vágólapra másolva!

Jim Farley, a Ford vezérigazgatója közleményében elmondta, hogy

a cég 29 milliárd dollárt tervez befektetni elektromos és önvezető járművekbe 2025-ig.

A Wall Street már régóta számított a Ford részéről történő, feltörekvő technológiákba irányuló, nagyobb volumenű invesztálásra, különösen, miután a General Motors tavaly bejelentette, hogy 2020 és 2025 között 27 milliárd dollárra növeli a teljesen elektromos és önvezető autókra fordított kiadásait.

A tervben szereplő járművek többsége teljesen elektromos lesz, de a vállalatnak vannak hibrid és plug-in hibrid modelljei is, amelyek továbbra is hagyományos belső égésű motorokkal rendelkeznek.

2020-ban a társaság 1,28 milliárd dollárt veszített a globális szerkezetátalakítással és a koronavírus-járvány következményeinek kezelésével.

A CNBC tudósítása szerint, a Ford elmúlt évi bevétele 127,1 milliárd dollár volt, ami 18 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben, amikor a vállalat, mintegy 84 millió dolláros nyereséget könyvelt el.