A Chanel mögött álló titokzatos család újabb befektetésre készül

Vágólapra másolva!
A Mousse Partners, a világ egyik legnagyobb vagyonát kezelő cég újabb befektetési bravúrra készül – jelentette a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

A Chanel luxusmárka mögött álló családi befektetési cég a legutóbbi lépése során értékesítette az Ulta Beauty szépségszalon üzletláncba fektetett részvényeinek döntő többségét, pedig ez a befektetése több mint 14 év alatt legalább 1700 százalékos hasznot termelt.

Március vége óta az Alain és Gerard Wertheimer vagyonát kezelő cég mintegy

480 millió dollár értékben értékesítette a kozmetikai kiskereskedelembe fektetett érdekeltségeit

– derült ki a Bloomberg által a felügyeleti beadványokból összegyűjtött információkból. A New York-i székhelyű családi vállalkozás eközben

ebben a hónapban növelte részesedését a rivális Beautycounterben, és beszállt a Cava étteremlánc finanszírozásába is.

A Mousse Partners a világ egyik legnagyobb és legdiszkrétebb családi cége. Több mint két évtizede vezeti Charles Heilbronn, Alain és Gerard féltestvére, akiknek egyenlő arányú részesedésük van a londoni székhelyű luxusbirodalomban, amelyet általában a Nr 5. parfümmel és Karl Lagerfeld tervezővel azonosítanak.

Chanel üzlet Forrás: Wikipédia

A részvényértékesítések ritka bepillantást engednek egy olyan befektetési vállalkozásba, amely egy majdnem 90 milliárd dolláros vagyon egy részét kezeli.

A Mousse cég magántőkébe, ingatlanba és hitelbe fektet be, gyakran kockázati tőke formájában.

2020 eleje óta támogatja a MessageBird kommunikációs platformot, a Butler Hospitality vendéglátóipari céget és a Tonal fitnesz céget.

A legújabb Beautycounter beruházásra akkor került sor amikor a Carlyle Group Inc. többségi részesedést szerzett a bőrápolási és kozmetikai márkában. A leginkább az internetes eladásaiból élő vállalat vagyonát 1 milliárd dollárra becsülik.

A Mousse Partners-nek továbbra is van 150 millió dollárt érő részesedése az Ultra Beauty üzletláncban. Az illinois-i Bolingbrook székhelyű vállalat részvényei több mint 150 százalékkal emelkedtek 2020 március közepe óta.

A Mousse Partners több mint három tucat embert foglalkoztat Manhattanben, Hongkongban és Pekingben.

A céghez legutóbb a JPMorgan Chase & Co. és a Lazard korábbi befektetési banki elemzői csatlakoztak.

Heilbronn a kezdetektől fogva segít a dolgok lebonyolításában, hasznos üzletet köt más bőrápolási és kozmetikai vállalatokkal, például a Coty Inc.-vel, miközben részesedést szerzett a vendéglátóipar, a bútor- és a gyógyszergyárakban is. A családi vállalkozás nem fedi fel, hogy mennyi pénz áll a rendelkezésére, de

a Chanel az elmúlt öt évben több mint 2 milliárd dollár osztalékot osztott szét

a Bloomberg Billionaires Index szerint.

Heilbronn több mint két évtizede az Ulta Beauty igazgatója, a család a 2007. évi első nyilvános ajánlattétele előtt a szépségkereskedelembe fektetett be.