Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Már nem tartozik a 10 leggazdagabb magánszemély közé a közösségimédia-óriás alapítója

Zuckerberg, Facebook
Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks during a press conference in Paris on May 23, 2018. (Photo by BERTRAND GUAY / AFP)
Vágólapra másolva!
Mark Zuckerberg kiesett a 10 leggazdagabb magánszemélyt tömörítő globális listából, miután a Meta Platforms részvényei jelentős zuhanásokat szenvedtek el az elmúlt időszakban.
Vágólapra másolva!

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg kiesett a világ 10 leggazdagabb magánszemélyét tömörítő listából, miután a Meta Platforms (korábban Facebook) részvényei az elmúlt időszakban jelentős eséseket szenvedtek el.

Közép-európai idő szerint szerda délelőtt Zuckerberg vagyona (a Bloomberg listája alapján) 76,7 milliárd dollár volt, és

a legnagyobb közösségi média oldal vezére az év eleje óta 48,8 milliárd dollárt veszített a vagyonából.

Zuckerberg ezzel a 14. helyen állt a leggazdagabb magánszemélyek globális rangsorában.

A lecsúszás oka, hogy Zuckerberg személyesen közel 30 milliárd dollárt veszített csak azt követően, hogy a Meta nemrég a vártnál gyengébb negyedéves gyorsjelentést tett közzé. A jelentés után ugyanis a befektetők elkezdtek megszabadulni a Meta részvényektől, és a cég majdnem 237 milliárd dollárt veszített a piaci értékéből.

Mark Zuckerberg hatalmas vagyont veszített 2022 eleje óta Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

A TheStreet emellett kiemeli, hogy a vállalat mintegy 500 milliárd dollárt bukott az értékéből, mióta októberben nevet váltott.

Mindazonáltal az idei részvénypiaci eladási hullám más milliárdosok vagyonára is negatív hatást gyakorolt.

A top10-es listán mindössze két olyan személy szerepel, aki az év eleje óta növelni tudta a vagyonát.

A 6. helyen álló Warren Buffett 4,82 milliárd dollárt keresett, míg a 10. helyen álló Mukesh Ambani 601 millió dollárral lett gazdagabb.

A listát továbbra is Elon Musk vezeti 212 milliárd dolláros nettó vagyonnal, ám a Tesla alapítója is 58,3 milliárdos mínuszban van 2022 eleje óta. Jeff Bezos 175 milliárd dollárral áll a második helyen, míg Bernard Arnault, az LVMH luxusóriás vezetője 157 milliárd dollárral a harmadik. Ők 17,5, illetve 21 milliárd dollárt veszítettek a vagyonukból az év eleje óta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről