Eláruljuk, milyen különlegességeket rejtenek a hírességek otthonai

Luxury,Mansion,With,Garden.,Expensive,Cars,In,The,Mansion.,Luxury Luxury Mansion with garden. Expensive cars in the mansion. Luxury mansion villa house building. 3d illustration
Luxury Mansion with garden. Expensive cars in the mansion. Luxury mansion villa house building. 3d illustration
Vágólapra másolva!
A hírességek kúriái olykor hihetetlenül lenyűgözőek, és nem csak kívülről bővelkednek a különleges építészeti megoldásokban. A RubyHome, egy Los Angeles-i székhelyű luxus ingatlanközvetítő iroda 128 amerikai híresség és milliárdos otthona alapján összegezte a luxuslakások főbb, néha igen meglepő jellemzőit.
Vágólapra másolva!

A szóban forgó milliárdosok és hírességek átlagosan 11,5 millió dolláros villákban éltek, minden harmadik Los Angelesben.

Az alábbi listán a legdrágább otthonok láthatók. A tulajdonos személyének neve mellett szerepel, hogy hol található az adott ingatlan, valamint az, hogy nagyjából mennyi most a piaci értéke:

Érdekes adat, hogyha egy átlag amerikai 3085 éven át minden fillért megtakarítana, akkor tudná megvásárolni magának Jeff Bezos otthonát.

Vajon miket rejtenek a hírességek házai?

A kutatás megvizsgálta a 128 celeb otthonának leggyakoribb belső és külső jellemzőit is. Meglepő eredményekre jutottak.

Például 10 híresség ingatlanából 9-ben volt medence, és sokszor nem is akármilyen. Magic Johnson otthonában pedig valójában egy mesterséges lagúnája van.

A kép felső ábráján a leggyakoribb luxuselemek, alul pedig egyes sztárok otthonainak különleges berendezései láthatók, az ábra alatt rövid magyarázattal:

A vizsgált ingatlanok csaknem egyharmadában van valamilyen sportpálya, és 22 százalékuk rendelkezik edzőteremmel is.

A tulajdonosok 18,3 százaléka birtokol borospincét, sőt, Kim Kardashian birtokán még egy szőlőültetvény is van.

A hírességek egy része színész, így nem meglepő, hogy az otthonok negyedében (24,8 százalék) saját moziterem is van, ami lényegében a korszerű multiplex mozik technikai felszereltségével azonos kialakítással biztosítja az othhoni filmélményt.

A különleges felszerelések között is találni érdekességeket. Beyoncé és Jay-Z ablakai például golyóállóak, Eddie Murphynek földalatti bunkerje van. Tiger Woods pedig egy oxigénterápiás szobában pihenhet a golfozást követően.

Bill Gates egyébként szinte teljesen automatizált "okosotthonában" pedig - nem meglepő módon - egy külön számítógépes szerverterem is taláható.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.