Jobbágy Dénes: A probléma a hitelek magas aránya a saját tőkéhez képest, ezen kell javítani

bankjegy  illusztráció befektetés pénz szemüveg
Bankjegyek
Vágólapra másolva!
A Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója, Jobbágy Dénes szerint mindenki olyan cégbe fektet szívesen, ott akar dolgozni, ahol biztosítottak a feltételek, hogy a vállalat hosszú távon is sikeres legyen. A pénzügyi szakember azt szeretné lemásolni, ami annak idején lehetővé tette a Szilícium-völgy felemelkedését Amerikában, miközben vállalatvezető társait arra figyelmezteti, hogy óriási a felelősségük abban, hogy miképp tudjuk túlélni ezt a mostani, mélyülő válságot.
Vágólapra másolva!

A VG-nek adott interjút Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója, aki kiemelte:

A stabil tulajdonosi háttér és a megfelelő képzettségű, motivált munkaerő békeidőben is a jól működő vállalkozás kulcsa.

Jobbágy Dénes elmondta, „a tulajdonosok és a munkavállalók is abban érdekeltek, hogy a vállalat hosszú távon is sikeres legyen. Mindenki olyan cégbe fektet szívesen, ott akar dolgozni, ahol biztosítottak ennek a feltételei. Ahhoz, hogy egy cég minőségi munkaerőt és tőkét tudjon magához vonzani, alapvető tényező a biztos piaci helyzet és jövedelemtermelő képesség. Egy veszteséges, egyik napról a másikra tengődőben ugyanolyan rossz dolgozni, mint tulajdonosnak lenni.”

Kiemelte, a dinamikus fejlődéshez elengedhetetlen a vállalat által megtermelt hozzáadott érték. Ez biztosítja, hogy van pénz bérekre, és – legalábbis idővel – lesz profit osztalékra.

- tette hozzá az elnök-vezérigazgató. Mint mondta, a megoldás tehát a társaság vezetésének és üzleti modelljének hatékonysága.

A pénzügyi szakember azt szeretné lemásolni, ami annak idején lehetővé tette a Szilícium-völgy felemelkedését Amerikában, miközben vállalatvezető társait arra figyelmezteti, hogy óriási a felelősségük abban, hogy miképp tudjuk túlélni ezt a mostani, mélyülő válságot.

A teljes interjút a VG oldalán, ide kattintva olvashatják.