Eladó egy ház a filmtörténet egyik leghíresebb tengerpartján

Család, Legszívesebben a sztárok szomszédságában élnéd le az életed? Költözz ide!, otthon, lakás, sztár, Malibu
Vágólapra másolva!
Piacra dobták Malibu egyik legszínesebb házát. A marokkói stílusú ingatlanban Frank Zappa özvegye élt, és azon a tengerparti szakaszon található, ahol a filmtörténet egyik leghíresebb jelenetét forgatták.
Vágólapra másolva!

A most piacra került malibui ingatlan a Point Dume homokos területre néző sziklafalon fekszik. Ez a partszakasz onnan ismert, hogy itt forgatták a Majmok bolygója című film klasszikus jelenetét, amikor Charlton Heston felfedezi a Szabadság-szobor maradványait – írja a Dirt.com.

A marokkói stílus által ihletett ingatlan egyébként Gail Zappa (Frank Zappa özvegye) otthona is volt. Zappa 2003-ban adta el az ingatlant Melissa Mathesonnak, aki az E.T. forgatókönyvét írta, és egyébként Harrison Ford felesége is volt.

Matheson egy évtizeden át volt az ingatlan tulajdonosa, mielőtt 9,6 millió dollárért eladta a házat Sonny Astani ingatlanmogulnak. Astani most ennek az árnak több mint háromszorosát, 32,5 millió dollárt (12,35 milliárd forint) kér a 4451 négyzetméteres telekért.

A balinéz kapuk mögött álló ház maga inkább arab hatást kelt. Az arab építészet motívumai az egész ingatlant átszövik, beleértve a boltíves és kulcslyukas ajtókat, a rácsos paravánokat, a kazettás mennyezeteket, valamint a marokkói lámpatesteket és mozaikcsempéket.

A kétszintes rezidencia lakóterülete összesen 366 négyzetméter, és a házban öt hálószoba, illetve négy és fél fürdőszoba található. Az egyedi terek közé tartozik emellett egy félemeleti könyvtár, egy irodává alakított toronyszoba, valamint egy játékszoba, melyhez egy „titkos ajtó" vezet.

A további különlegességek közé tartozik egy süllyesztett beszélgető gödör, amelynek padlóján egy Frank Zappa által aláírt kígyó mozaik található. A mór stílusú csempézett fürdő ugyancsak specialitás, amely beltéri és kültéri zuhanyzóval is el van látva.