Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újra Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Elon Musk
Elon Musk gestures as he speaks during a press conference at SpaceX's Starbase facility near Boca Chica Village in South Texas on February 10, 2022. - Billionaire entrepreneur Elon Musk delivered an eagerly-awaited update on SpaceX's Starship, a prototype rocket the company is developing for crewed interplanetary exploration. (Photo by JIM WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfőn Elon Musk visszaszerezte a trónját, és ismét ő lett a világ leggazdagabb embere, ahogy a Tesla részvényárfolyama jelentős növekedést produkált. Musk azonban azzal is csúcstartó, hogy a történelemben ő veszítette el a legnagyobb vagyont.
Vágólapra másolva!

Elon Musk hétfőn ismét felért a csúcsra, és a Bloomberg adatai szerint újra a világ leggazdagabb embere lett. Ahogy ugyanis a Tesla részvényárfolyama jelentős növekedésnek indult, úgy ugrott meg hirtelen Musk nettó vagyona is – írja a Business Insider.

Ezzel Musk vagyona 187,1 milliárd dolláron állt, míg az LVMH luxusóriás vezetőjének, Bernard Arnault-é csupán 182 milliárd dollár volt.

Musk még decemberben veszítette el az elsőségét, amikor a Tesla árfolyama zuhanásnak indult. A papír végül idén január 23-án érte el a mélypontját, 108,10 dollárral. Hétfőn a részvény 207,63 dolláron zárt.

A Tesla és a Twitter vezére 2021-ben lett először a világ leggazdagabb embere, akkor az Amazon alapítóját, Jeff Bezost szorította le a trónról.

Ezt követően Musk, Bezos és Arnault felváltva álltak az élen.

Musk azonban azzal is kitűnik a többi milliárdos közül, hogy – miként azt az Origo is megírta – ő volt az első ember a történelemben, aki képes volt 200 milliárd dollárnyi vagyont elveszíteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről