Csak Szerbiában alacsonyabbak az energiaárak a magyarországinál

online, ügyintézés, befizetés, bank, fizetés, adózás, adóbevallás, számla, befizetés, könyvelés, könyvelő, kalkuláció, illusztráció
The company's finance manager is using a calculator, he uses a calculator to calculate the numbers in the company's financial documents that employees in the department create as meeting documents.
Vágólapra másolva!
Az MVM honlapján már hozzáférhető a legfrissebb tájékoztató a kizárólag rezsicsökkentett tételeket tartalmazó lakossági számlák arányáról.
Vágólapra másolva!

A tél már elmúlt, ám az arányok a tavaly decemberben publikáltakhoz képest nem sokat változtak. Közel kétszeres számlamennyiség mellett a villamosenergia-szolgáltatás esetében a számlák a korábbi 66,6 százalékról 65 százalékra csökkentek, a földgázszolgáltatás esetében pedig 78,2 százalékról 80,7 százalékra nőttek.

Más szóval a február végéig kibocsátott számlák elemzése alapján földgázszolgáltatás esetében a kibocsátott számlák közel 81 százaléka, villamosenergia-szolgáltatás esetében a számlák 65 százaléka nem tartalmazott lakossági piaci áron elszámolt energiát.

A MEKH nemzetközi árösszehasonlítása szerint még az átlagfogyasztást ötödével meghaladó felhasználás esetén is csak Szerbiában olcsóbb a két legfontosabb energiahordozó ára a magyarországinál. A legfeljebb húsz százalékkal felülvételezőket is ideértve a villamos energiánál 78,5 százalékos, a földgáznál pedig 91,8 százalékos arány látszik február végéig.