Eladják Hofi Géza legendás Mercedesét, ennyiért árulják

A legnagyobb humoristára emlékezünk: 80 éve született Hofi Géza, Hofi Géza
Vágólapra másolva!
"A Merci még a fának is másképp megy." „Az élet olyan, mint a motor. Be kell rúgni" - mondogatta gyakran a humorista, és minden barátja tudta, hogy mennyire imádja a márkát. A legendás humorista imádta a száguldást, a Mercedes pedig bírta. A napokban előkerült az utolsó, amit használt: mostani tulajdonosa egyelőre nem is hirdette meg nyilvánosan, csak egy olyan Facebook-csoportban, ahol Hofi Géza kedvelői és tisztelői vannak. Az autó 3 millió forintért keres új tulajdonost. 
Vágólapra másolva!

A Mercedes C180 jelenlegi gazdája elmondta, hogy azt körülbelül hét évvel ezelőtt vásárolta, és habár sokan tudni vélték, hogy az korábban Hofi birtokában volt, a férfi nem igazán adott hitelt az efféle híreszteléseknek. A jármű 2000 novemberi gyártású, Hofi Géza újonnan vette. 2002. április 10-i halálát követően az ügyvédjéhez került, majd innen Gödöllőre, ahol elég mostoha sorsa lett, nem nagyon vigyáztak rá. Az ezt követő tulajdonostól került a mostanihoz - írja a VidékInfo.

Az autó gazdáját mindaddig nem is foglalkoztatta különösebben az első tulajdonos kiléte, amíg

egy könyvben véletlenül meg nem látott egy képet, amin Hofi Géza az ő kocsijában ült.

A rendszám ugyan még a régi volt rajta – most már az unióssal fut –, de az ügyfélkapun visszakeresve egyértelművé vált, hogy a kocsi tényleg a humorista tulajdona volt.

Hofi Géza utolsó Mercedesének volánja mögött:

A piaci árnál kicsit magasabb ez a 3 millió forint, de ez nem véletlen: olyannak szeretnék eladni, aki a megérdemelt módon bánik majd a kocsival és tisztában van vele, mennyit ér Hofi Géza emléke.

A humorista élete első Mercedesét Kádár Jánosnak köszönheti.

Az autót az egyik minisztériumtól selejtezték le, de így is az ország első emberének közbenjárása kellett ahhoz, hogy Hofi megkaphassa.

A legnagyobb magyar humorista: Hofi Géza Forrás: Fotó: FORTEPAN/RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ ÚJSÁG

Hofi Géza özvegye, Ildikó még 2006-ban mesélt az újságíróknak férje utolsó Mercedeséről. Ő adta el az akkor egy éves autót 34 ezer kilométerrel az órájában, mivel nem tudott vezetni.

A Mercedes C180-at 2000 és 2002 között gyártották. Újkori ára 8.999.000 forint volt, a 2 literes négyhengeres benzinmotor teljesítménye 129 lóerő volt, vegyesben 9,3 litert fogyasztott.