Hihetetlen lépést jelentett be a Ryanair, rengeteg nyaralót érint

Koronavírus, Budapest, repülőtér, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminál, repülőgép, Wizz Air, repülő, Ryanair
Vágólapra másolva!
A Ryanair idén nyáron alkoholtilalmat vezet be az összes felkapott nyaralóhelyre közlekedő járatán. A fapados légitársaság email-ben értesítette utasait arról, hogy nem hozhatnak magukkal és nem is fogyaszthatnak a fedélzeten alkoholtartalmú italokat, ha úti céljuk Ibiza, Alicante, Barcelona, Malaga, Palma vagy Tenerife. 
Vágólapra másolva!

A Ryainair ezen a héten rengeteg utasát érintő fontos szabályváltoztatást léptetett életbe, ami érinti szinte az összes spanyolországi célállomását. Ennek részeként a beszállókapuknál alkohol után kutatva minden kézipoggyászt alaposan át fognak vizsgálni, mielőtt az utast felengednék a fedélzetre. Ráadásul a duty free shop-okban vásárolt alkoholt sem viheti magával senki, azokat ugyanúgy fel kell adni a csomagtérbe.

Ibiza strandja Forrás: Shutterstock

A Ryanair a nyaralási foglalással rendelkező utasoknak emailt küldött a fontos szigorításról:

"Az összes utas kényelmének és biztonságának előtérbe helyezése érdekében a Ryanair a következő korlátozásokat vezeti be az Ön Spanyolországba tartó járatán:

Amennyiben ezekben munkatársaink mégis találnak alkoholt, azt elveszik és a csomagtérbe rakják. A repülőtéri üzletekben vagy máshol vásárolt alkoholt gondosan be kell csomagolni egy megfelelő kézipoggyászba, amelyet a kapunál felcímkéznek, majd ingyenesen a repülőgép rakterében helyeznek el, ha elsőbbségi beszállást vásárolt, vagy kis kézipoggyásszal rendelkezik."

Akiről mégis kiderül, hogy sikerült alkoholt felvinnie a fedélzetre, azt kockáztatja, hogy kártérítés nélkül leszállítják a gépről.

A napfényes Spanyolországba tartóknak azonban azzal is tisztában kell lenniük, hogy az üdülőhelyeken korlátozzák az alkoholfogyasztást. A szabályt először a világjárvány idején vezették be, de azóta is alkalmazzák, hogy felvegyék a harcot az ittasan néha botrányosan viselkedő turisták ellen. Ez azt jelenti,

ha valaki all inclusive ellátást fizetett, akkor is maximum 6 pohár alkoholt ihat meg egy nap,

ezeket pedig szigorúan csak ebéd és vacsora alatt. Ez a korlátozás azonban még nem érvényes minden szállodára, ezért mindenkinek érdemes átnéznie szálláshelyének egyedi szabályzatát, amennyiben Spanyolországba utazik a nyáron.

Forrás: Daily Star

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!