Új országot alapított egy különc világjáró, már magyar állampolgárai is vannak - videó

Slowjamastan, új ország, USA, Kalifornia, mikro civilizáció
Vágólapra másolva!
Valószínűleg kevesen hallottak a Slowjamastani Köztársaságról, pedig egy független államról van szó, amelynek saját zászlója, himnusza és fizetőeszköze is van. Alapítójának célja az, hogy ők legyenek az ENSZ 194. tagállama.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legkülöncebb utazójának számít Randy Williams, aki eredetileg R Dub néven ismert DJ volt San Diegóban. Mindig is imádott utazni, és sorra járta be a világ országait. Egyszer csak elérkezett egy olyan pontra, amikor már csupán egyetlen olyan ország volt hátra az ENSZ által elismert tagállamok közül, amelyet még nem látogatott meg.

Miután pedig Türkmenisztánt is felkereste, Williams arra az elhatározásra jutott, hogy alapít egy új államot.

– nyilatkozta.

19 ezer dollárért (csaknem 6,5 millió forint) vásárolt egy 11,07 hektáros üres, száraz földterületet a kaliforniai sivatagban, hogy ott építsen fel egy teljesen új országot - írja a Világgazdaság. A teljes nevén The United Territories of The Sovereign Nation of The People's Republic of Slowjamastan, a 78-as kaliforniai állami út mellett található, San Diegótól két és fél órányi autóútra északnyugatra.

Slowjamastan állama a kaliforniai sivatagban Forrás: Youtube/ ABC10

Bár az ország neve Slowjamastani Köztársaság, Randy Williams az ország legfőbb vezetője, a hivatalos titulusa pedig Slowjamastan szultánja.

Az alapítás óta eltelt másfél évben számos furcsa törvényt hozott. Például tilos a műanyagpapucs viselése, illetve az ország légtere felett a repülőn ülve tilos mezítláb lenni, vagy a lábat a repülő falára tenni - írja a lap.

Slowjamastan már útlevelet állít ki, saját zászlóval és himnusszal rendelkezik, valamint saját fizetőeszközt bocsátott ki, amely a duble nevet viseli.

Vannak nagykövetei, illetve országgyűlési képviselői is (bár a törvényeket a szultán hozza).

A Slowjamastani Köztársaságnak már több ezer állampolgára van (köztük mintegy 20 magyar is).

Videó a Slowjamastani Köztársaságról:

További részleteket ide kattinva olvashat a témában.