Veszélyes terméket hív vissza a Lidl: van, akiknél súlyos tüneteket okozhat

lidl
lidl
Vágólapra másolva!
A beszállítók szerint nem kizárt a Listeria monocytogenes jelenléte a Potts' Truffle Mayonnaise (tételkód 18823) élelmiszerben, mely a brit Lidl boltjaiban kapható. Az angol élelmiszerbiztonsági hatóság (FSA) felszólította a lakosságot, hogy a lehetséges egészségügyi kockázat miatt ne fogyasszák a veszélyes Lidl terméket.
Vágólapra másolva!

A fent nevezett termékre a szállító és a Lidl elővigyázatosságból termékvisszahívást indít, mivel az érintett árucikk adott gyártási tételében Listeria monocytogenes fordulhat elő. A baktérium által okozott fertőzés egészségügyi kockázattal járhat, így az angol élelmiszerbiztonsági hatóság (FSA) arra kéri a lakosságot, hogy ne fogyasszák el a veszélyes Lidl-terméket.

A lisztériával szennyezett árucikk fogyasztása különösen veszélyes az idősekre, a terhes nőkre és a csecsemőkre.

A képen a visszahívott, veszélyes Lidl termék:

A lisztéria-fertőzés az influenzához hasonló tünetekkel rendelkezik: magas láz, izomfájdalom, hidegrázás, rossz közérzet, valamint rosszulléttel is járhat. A veszélyeztetett csoportoknál életveszélyes szövődmény, például szepszis és agyhártyagyulladás, is kialakulhat.

A 230 grammos kiszerelésben kapható Potts' Truffle Mayonnaise (tételkód 18823) Nagy-Britannia Lidl üzleteiben érhető el.

A visszahívott tételek minőségmegőrzési ideje 2024. július. Az áruházlánc arra kéri a vásárlókat, hogy a megvásárolt terméket vigyék vissza bármely boltjukba. A vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik. A Potts Partnership Ltd. más termékeit azonban nem érinti a visszahívás.

Magyarországon július elején az Aldi egyik élelmiszerét hívta vissza a forgalmazó, mivel az ezer grammos baromfi rudacska termék adott gyártási tételében szintén előfordulhatott a baktérium. 2018-ban pedig 30 ezer tonna veszélyes mirelit zöldséget rendeltek vissza a Listeria monocytogenes egy erőteljes változatának lehetséges jelenléte miatt – írta korábban az Origo.