A francia Riviéra felért a világ csúcsára

Nizza francia riviéra
2883363 06/26/2016 The Angel Bay in Nice. Vladimir Pesnya/Sputnik
Vágólapra másolva!
Egy friss kutatásban rangsorolták a világ régióit a második otthonok szempontjából, azaz abból a szempontból, hogy melyik régió áll az élen a szabadidő-lakás kettős funkciónak eleget tevő életvitel szempontjából. Az elemzők a francia Riviérát hozták ki győztesként. Ezzel a Côte d'Azur olyan népszerű területeket előzött meg, mint Monaco vagy Aspen.
Vágólapra másolva!

A Savills World Second Home Location Index nemrég tette közzé a legfrissebb értékelését, melyben a világ régióit a második otthonok szempontjából rangsorolta.

A lista élén a francia Riviéra (Côte d'Azur) végzett, megelőzve Monacót és Colorado híres síparadicsomát, Aspent.

Az ingatlancég 60 vezető helyszínt és régiót vizsgált az életstílus, a szabadidős kínálatok, a csúcskategóriás kiskereskedelmi létesítmények, az éttermek és szállodák, valamint a kiemelt lakóingatlanok értékei alapján.

A francia riviéra a gazdagok kedvence Forrás: Thinkstock

A jelentés készítői szerint a Franciaország délkeleti részének partvidékén található Riviéra „egyértelműen" vezette a listát. Az éghajlat, a természeti környezet, a közlekedés, valamint a vendéglátóipar magas minősége is erősíti a térség kiemelkedő vonzerejét.

A régióban a csúcskategóriás ingatlanok átlagosan 23 ezer euróba (kb. 9 millió forint) kerülnek négyzetméterenként

– derül ki a jelentésből.

A második helyen Monaco végzett, bár az ingatlanárak itt jelentősen magasabbak a legfelső kategóriában – az átlagár négyzetméterenként 52 ezer euró. A bronzérmes Aspen sívárosa lett, míg a negyedik és ötödik helyre Toszkána és Mallorca került.

Forrás: Mansion Global