Ez a misztikus helyszín ihlette a világ legdrágább filmjét - videó

Wulingyuan kerület, kína, megye, Zhangjiajie város, 397 négyzetkilométer,
Zhangjiajie cliff mountain at Wulingyuan Hunan China
Vágólapra másolva!
Egy misztikus, szinte földöntúli táj is megihlette az Avatart. James Cameron rendező innen vette az ötletet a világ legdrágább filmjének jeleneteihez, azonban a kínai „lebegő hegyek" szépségét egyre jobban fenyegeti a tömegturizmus.
Vágólapra másolva!

Egy misztikus látványt nyújtó táj ihlette meg James Cameront, a világ legdrágább filmjének számító Avatar rendezőjét. A Kínában található Zhangjiajie Nemzeti Erdőpark ugyanis elsőre olyan, mintha nem is e világból származna.

A Nemzeti Erdőparkban a völgyek aljáról hatalmas homokkő csúcsok emelkednek az ég felé, és ezek az oszlopok akár 200 méter magasak is lehetnek.

A szépségüket fokozza, hogy a csúcsaikon örökzöld cserjék találhatók, így a látogatónak úgy tűnhet, mintha egy óriási kőerdőt látna.

A látványosságot lebegő erdőnek is nevezik, és a kínaiak szerint ez a félelem és az alázat helyszíne – írja a Promotions.hu összefoglalója.

Az Erdőparkon belül található Wulingyuan területe, amely elsőként lett Kínában az UNESCO Világörökség része. Érdekesség, hogy miután a lebegő hegyek megihlették Cameront, a park egyik oszlopát 2010-ben „Avatar-Halleluja Hegynek" nevezték el.

A paradicsomi szépségű helyszín azonban, részben a film sikerének köszönhetően,

a turisták egyik kedvenc célpontja lett.

Évente több millióan látogatnak el a helyszínre, és a tömegturizmus (illetve a turisták vandalizmusa) egyre jobban fenyegeti a tájat.