A londoniak vagyonokat fizetnek a jó kilátásért

London
View of the City of London' skyline, on October 18, 2018. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egy londoni ingatlanügynökség jelentése szerint a brit főváros ingatlanvásárlói akár dupla felárat is hajlandóak fizetni azért, hogy kellően jó kilátást kapjanak a pénzükért.
Vágólapra másolva!

Egy nemrég készített felmérés szerint a londoni ingatlanvásárlók akár 137 százalékos is fizetnek azokért a lakásokért, melyek kellően jó kilátással rendelkeznek.

A Benham and Reeves londoni ingatlanügynökség adatai szerint a legjobb városi panorámával rendelkező vagy a Temzére és zöldövezetre néző lakásokért kell a legnagyobb felárakat fizetni. Ezek átlagosan 1 millió fontba kerülnek, vagyis 93 százalékkal haladják meg a teljes londoni átlagárat, amely 525.629 font (236,5 millió forint).

A londoniak jelentős felárat fizetnek ki a panorámás lakásokért Forrás: Picture-Alliance/AFP/

A dél-londoni Lambeth városrészben azonban egy jó kilátással rendelkező ingatlan átlagosan 1,3 millió fontba kerül, ami 137 százalékkal magasabb a városrész összesített átlagáránál (545.537 font).

Az ingatlaniroda igazgatója, Marc von Grundherr elmondta, a hatalmas felár mögött elsősorban a kereslet és a kínálat dinamikája áll. Londonban ugyanis viszonylag kevés az igazán jó kilátással rendelkező lakóingatlan, vagyis ezekért hatalmas a verseny. Ezek a lakások ráadásul szinte teljesen immunisak az általános piaci visszaesésekkel szemben – tette hozzá a szakember.

Forrás: Mansion Global