Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Akár 150 ezer forintra is bírságolhatják, ha ezt elmulasztja megtenni

Ingatlan, lakás, albérlet, illusztráció, 2022, családi ház ÉPÜLET épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA Lakóépület utcakép városkép
Szolnok, 2021. október 15. A megyeszékhely legrégibb városrésze a Tabán a Zagyva-parton, ahol egykor szegény sorsú halászok, tímárok, kékfestők éltek családjaikkal a szorosan egymás mellé épített, aprócska házakban. A múlt század hatvanas éveitől az egészségtelen, vízvezeték nélküli, zömmel vályogból épült házakat lebontatta a hatóság és a lakóit társas állami otthonokba költöztette. Azóta a Tabán megújult, a területen mai igényekhez igazodó családi házak épültek, amelyekkel azonban az elődök formavilágát igyekeztek megtartani. Az egykori halászházak közül ma már csak egyetlen áll, a Damjanich János Múzeum által fenntartott, tavasztól őszig látogatható Tájház. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Sokszor életek múlhatnak azon, hogy a mentők, rendőrök, katasztrófavédők megtalálják-e azt a házat, lakást, ahol segíteni, bajt elhárítani kell. Érdemes tudni, hogy törvény szerint komolyabb bírság is kiszabható, ha nincs kint olvashatóan a házszám az ingatlanon.
Vágólapra másolva!

Törvényi előírás, de saját érdek is a házszám megfelelő feltüntetése az ingatlanokon. A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie. Ennek elmulasztása akár 150.000 forintos bírsággal is járhat, ráadásul megnehezíti a mentősök, tűzoltók, rendőrök és a postások munkáját is – figyelmeztet közleményében a székesfehérvári önkormányzat.

Amint kiemelik,

Súlyos bírságot kaphatnak azok a háztulajdonosok, akik nem helyezik ki a házszámot a közterületről látható helyen Forrás: MTI/Jászai Csaba

50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság is kiszabható arra, aki nem tartja be, nem teljesíti ezt a kötelezettséget

- írja a Feol.hu.

Elsősorban azonban nem a büntetés elkerülése a fontos, hanem az, hogy a jól látható, olvasható házszámmal a mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek és a postásoknak is segítünk a gyors tájékozódásban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről