Bizarr, széklet témájú attrakció nyílt az Egyesült Királyságban

Operation Ouch! Food, Poo and You kiállítás
Operation Ouch! Food, Poo and You kiállítás
Vágólapra másolva!
Bizarr, edukatív múzeumi attrakció nyílt az Egyesült Királyságban, amelyben a résztvevők ürülékké "változnak", és részt vesznek egy sajátos utazáson az emésztőrendszeren keresztül. Az út közben valamikor egy hányó robot is fontos szerephez jut.
Vágólapra másolva!

A kiállítás tervezői azt ígérik, hogy egy népszerű és szórakoztató tévéműsor, valamint egy robot segítségével

megtanítja a gyerekeknek, hogy mi történik valójában, "amikor morog a pocakunk, majd a fenekünk",

azaz hogyan zajlik az emésztés.

Az Operation Ouch! Food, Poo and You című kiállítás a nyár elején nyílt meg a manchesteri Tudományos és Ipari Múzeumban, és "A szuperméretű tudomány felejthetetlen utazása" címet viseli.

A látogatók a különféle termekben Dr. Chris, Dr. Xand és Dr. Ronx népszerű tévés orvosok videóin és illusztrációin keresztül barangolhatják be az emberi emésztőrendszer útját, miközben "összezsugorodnak, lenyelik és összenyomják" őket.

Operation Ouch! Food, Poo and You kiállítás Forrás: Youtube

A gyerekek interaktív játékok és kihívások segítségével ismerhetik meg az egyes szervek működését a nyelvtől kezdve egészen a végbélig. Az utazás a szájban indul, ahol egy hatalmas fogsoron játszva megtanulhatják, hogy miért különböző alakúak a fogaink.

A gyomorba jutva egy szórakoztató, reflexeket tesztelő játékban a résztvevők birkózhatnak a káros baktériumokkal, mielőtt találkoznak Larryvel, a hányó robottal. Ő magyarázza el a lelkes érdeklődőknek, hogyan terjednek és betegítenek meg a hányásunkban lévő baktériumok és vírusok.

Ezután mindenki végigsétálhat a vékonybélben található bélcsatornákon, ahol megpróbálhatják elérni a legmagasabb pontszámot a tápanyagdobálós játékban. Emellett lazíthatnak és beszívhatják a vakbél légkörét, megpörgethetik a kereket a székletsoron, és kitalálhatják a szagokat a bűzkamrában.

Végül a vendégek "kakisapkát" húznak a fejükre,

és felkészülnek arra, hogy emésztési utazásuk végén lehúzzák őket egy óriási WC-n.

Miután kijutottak a vécéből, a látogatók visszatérhetnek a való világba, és felfedezhetik a Doktorok szupertitkos laboratóriumát, amely tele van hihetetlen kísérletekkel, valamint további játékokkal és meglepetésekkel.

@the.manc Travel like a poo at the @Science and Industry Museum this half term #themanc#manchester#scienceandindustrymuseum#operationouch#halfterm#fyp♬ Fun ukulele songs - Lyrebirds music

A kiállítás 2024. június 9-ig tekinthető meg, a belépőjegy 10 fontba, azaz 4.500 forintba kerül.