Elszólta magát a Lidl: ennek az üzletláncnak a boltjait vehetik meg

Lidl
A logo is pictured on a sign outside a Lidl supermarket store in London on September 26, 2016. - Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. (Photo by Daniel Leal-Olivas / AFP)
Vágólapra másolva!
A Lidl brit vállalatának vezetője, Ryan McDonnell egy kiskereskedelmi szaklapnak adott nyilatkozatában elárulta, hogy a cég ingatlanügyekkel foglalkozó munkatársai "szoros kapcsolatban vannak" a Wilko vezetőivel amiatt, mert a diszkontláncnak érdekesek lehetnek a nemrég csődöt jelentett áruházlánc ingatlanai. A cég ugyanis a Wilko egyes üzleteit saját új boltjai számára alakítaná át.
Vágólapra másolva!

McDonnell azt is elárulta, hogy a Lidl "nagyon aktív" terjeszkedési programja megvalósítását illetően. Közölte, hogy nem a Wilko az egyetlen üzleti partner, amelytől ingatlanokat megvásárolva folytatnák boltnyitásaikat, hanem folyamatosan keresik a követelményeiknek megfelelő kiskereskedelmi területeket.

A Lidl a Wilko áruházai iránt érdeklődik Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Lidl tervei szerint 2025 végéig 1100 üzlettel fog rendelkezni az Egyesült Királyságban. A 2023. február 28-án lezárult pénzügyi évében a cég 50 új áruházat nyitott a meglévők mellé. Ahogy pedig az Origo megírta, nemrég megnyitották világviszonylatban is a jelenleg legnagyobbnak számító logisztikai központjukat Luton közelében.

A Wilko egy 1930-ban alapított brit kiskereskedelmi áruházlánc, mely főként háztartási cikkeket forgalmazott. A családi irányítás alatt működő vállalatnak 2022-ben 400 üzlete volt Nagy-Britanniában, de forgalmának csökkenése miatt kötelezettségeit nem tudta teljesíteni.

A cég idén augusztusban csődöt jelentett, 400 millió font felhalmozott tartozással. Üzleteikben összesen 12 ezer munkavállaló dolgozott, de egy részük várhatóan más kiskereskedelmi cégnél kaphat munkalehetőséget a jövőben. A Lidlt megelőzve, a B&M szeptember elején már bejelentette 51 Wilko-áruház átvételét és további üzemeltetését.