Nagyot lép az Aldi, mostantól újrahasznosítható tárolókból is árul egyes termékeket

Aldi, Ulverstoni üzlet, A termékeket tömeg szerint, kimérve árulják – akárcsak a zöldségeket és gyümölcsöket – az utántöltő állomáson.
Vágólapra másolva!
Új, egyelőre kísérleti megoldást vezettek be a brit Aldi egyik üzletében az ország egyik, újrahasznosítással foglalkozó szakmai szövetségének támogatásáva. Mostantól azt tesztelik a Solihull-ban található üzletben, hogyan fogadják a vásárlók, hogy egyes termékek újratöltését újrafelhasználható tartályból végezhetik el.
Vágólapra másolva!

Új nagyméretű tartályokat helyeztek ki az említett boltba, melyekből fontos élelmiszereket, illetve folyékony háztartási szereket vételezhetnek saját hordozóedényeikbe a vásárlók. Az ömlesztett áruk tárolására alkalmas, kiskereskedőknek készült tartályok nem pusztán a vásárlók kényelmét szolgálják, hanem újra is tölthetők, azaz többször használatosak. A vásárlók pedig akkora mennyiséget vesznek ki saját tárolóikba, amekkorára szükségük van.

Újratöltő pult az egyik brit Aldiban Forrás: X (Twitter)

A többször használható nagyméretű tartályoknak nem pusztán környezetvédelmi szempontól van jelentősége.

A csomagolás nélkül kínált ömlesztett árukat a többször újratölthető tartályok révén olcsóbban tudja kínálni a kereskedő is,

ezzel abba az irányba terelve a vásárlókat, hogy saját tárolóik újratöltésével vásárolják meg az érintett termékeket. Így ezzel végső soron kevesebb hulladék keletkezik a csomagolásokból.

Tésztafélék, gabonafélék, vagy tisztító- és testápolószerek: ezeknél a termékcsoportoknál probléma nélkül, kényelmesen lehet kínálni csomagolás nélkül a terméket a vásárlók számára a kiskereskedőknek tartályokból.

Ha az egyelőre kísérleti megoldás eltered, és ahhoz csatlakoznak a vásárlók is saját újratölthető tárolóikkal, az jelentős mennyiségű hulladék keletkezését előzné meg. Egyes számítások szerint, ha valamennyi brit háztartásban hetente csak egy alkalommal töltenének fel egyetlen saját rekeszt, az évente 1,4 milliárd darab, egyszer használatos műanyag csomagolás megtakarítását jelentené. Ez azért is fontos, mert a britek élelmiszerboltjaiban évente mintegy 56,5 milliárd darab, egyszer használatos műanyag csomagolást kapó termék forog - számol be arról a Grocery Gazette.