Világháborús haditengerészeti bázisból hatalmas sziklatetős otthon

Gin Head, admiralitás, Skócia
Gin Head admiralitás Skócia
Vágólapra másolva!
A Skócia Kelet-Lothian területén fekvő Gin Head Admiralitás fontos szerepet játszott a második világháborús D-napi partraszállás sikerében. Napjainkban pedig Edinburgh egyik legkülönlegesebb otthona. 
Vágólapra másolva!

A Gin Head Admiralitás jelzőbázisát North Berwickben 1943-ban üzemelték be, hogy segítse a radarok fejlesztését a Királyi Haditengerészet számára, beleértve az 1944. június 6-i D-napi partraszállásnál használt rádiós ellenintézkedéseket is.

Gin Head admiralitás Skócia Forrás: Youtube

A második világháború alatt ez a helyőrség több tucat tudósnak adott otthont, akik a zsákmányolt német radarberendezéseket vizsgálták. Ez a munka kulcsfontosságúvá vált a szövetségesek franciaországi invázióját megelőző hónapokban.

Gin Head, mint katonai létesítmény az 1950-es években megszűnt létezni, ezt az 1990-es évek közepéig kutatási létesítményként használták. Később az ingatlanpiacra is felkerült, ahol 3.5 millió fontért árulták. A tervezési engedélyt is megadták arra, hogy a lapos tetős épületeket két, fedett közlekedőfolyosókkal összekötött villává alakítsák át. Az olasz Lazzarini Pickering iroda készítette el a 2.415 négyzetméteres, sziklára épülő lakás terveit.

Az egykori bázis hatalmas tere tele van lehetőségekkel - számtalan hálószoba, lélegzetelállító stúdiótér, luxus mozi, egy olimpiai méretű úszómedence, valamint égbe nyúló nappali is bőven elfér benne.

A Gin Head megvalósult épülete futurisztikus gyöngyszemnek ígérkezik, amely arra vár, hogy elfoglalja helyét Skócia gazdag építészeti örökségében.

Az ingatlan nem mellesleg nagyszerű környken fekszik: mindössze 300 méternyire keletre a csodálatos Tantallon kastély található, és nem messze van a Bass Rock természetvédelmi terület is. Gin Headben minden megtalálható, amire egy természetkedveló vágyhat: felfedezhető itt a lélegzetelállító természeti szépség, a lenyűgöző történelem és a fényűző modern élet egyaránt.

Az Edinburgh-tól mindössze 50 kilométernyire fekvő Gin Head öt hektárnyi, növény- és állatvilágban gazdag földterületet is kínál.

Forrás:The Spaces.com; Countrylife.co.uk