Kilép a falai közül a Pénzmúzeum

Pénzmúzeum
Vágólapra másolva!
A Pénzmúzeum, hogy még többekhez vihesse el a tudást, kilép a jól ismert falai közül. A cél érdekében az intézmény a pénzügyi ismereteket bőröndbe csomagolja, hogy általános- és középiskolákba települjön ki interaktív programjával, illetve foglakozásával áll az intézmény közleményében.
Vágólapra másolva!

A „Bőröndmúzeum-Utazás a pénz körül" című kezdeményezés kidolgozásánál a szakemberek figyelembe vették az „Utazó Iskola" projekt, valamint a Pénziránytű Alapítvány Bázisiskola programjának gyakorlati tapasztalatait – derül ki a Pénzmúzeum közleményéből.

Interaktív programokkal készül az iskolákban a Pénzmúzeum Forrás: Pénzmúzeum

Ezek mentén hívták életre a programot, mely 2023. szeptemberében indul és december közepéig járja Budapest és az ország iskoláit. A tervek szerint a program 350 osztályba és mintegy 8000 diákhoz jut el.

Egy internetes vásárlás modellje Forrás: Horváth András / Pénzmúzeum/Horváth András / Pénzmúzeum

A 45 perces rendhagyó óra során a diákok általános pénzügyi ismeretekkel korszerű, játékos, interaktív pedagógiai módszerek mentén ismerkedhetnek meg. Az óra illeszkedik a Nemzeti Alaptanterv állampolgári ismeretek tantárgy gazdasági-pénzügyi ismeretköréhez, melynek célja a fogyasztói és pénzügyi tudatosság fejlesztése.