Megőrülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

Ikea, üzlet, áruház,
Fotó: Shutterstock/Nambawan
Vágólapra másolva!
Új ajánlattal rukkolt elő az IKEA Nagy-Britanniában: bizonyos háztartási cikkeinek az árát bőven egy font alá (körülbelül 140 forintra) csökkentette, a vásárlók pedig teljesen megőrülnek ezekért. Az egyikük a Facebookon osztotta meg tapasztalatait, és ez másokat is inspirált.
Vágólapra másolva!

Elárasztották a vásárlók a brit IKEA bútoráruházat, miután felfedezték, hogy bizonyos háztartási termékeket akár 30 pennyért is hazavihetnek magukkal. Ez nem átverés, a "szereld össze magad" bútorairól ismert áruház Nagy-Britanniában elkezdett szó szerint fillérekért kiárusítani néhány alapvető háztartási cikket. 

A szemfüles vásárlók a hatalmas áruház több részlegén, szinte logika nélkül, összevissza mindenfelé rábukkanhattak ilyen leárazásokra, és akár több praktikus háztartási terméket is hazavihettek akár egyetlen fontért is. 

Ikea, üzlet, áruház,
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock/Graeme Dawes / Shutterstock/Graeme Dawes

Egy IKEA-rajongó még a Facebook egyik zárt csoportjában is megosztotta pozitív tapasztalatait, ahol fel is sorolta mindazokat a termékeket, amiket sikerült ilyen szenzációs áron beszereznie. Sőt, 

még képeket is mellékelt néhány kiárusított termékről, amelyekkel az üzletben találkozott. 

Ez természetesen rengeteg embert inspirált arra, hogy akár egész napot ebben az üzletben töltsenek el. 

Az áruházlánc közleményben tudatta, hogy rengeteg árucikkük maradt raktáron, amiktől szeretnének megszabadulni, ezért most a kiürítési részlegen az árak 30 pennytől kezdődnek. Ilyen drasztikusan olcsón elvihető termékek közé tartoznak az ételtárolók, a teamécsesek, az evőeszköztálcák, az álló tolltartók, a szervezők és az edények is. 

Az IKEA idén év elején Németországban is hasonlóan brutális árcsökkenést jelentett be: összesen 2.000 termék árát tervezték véglegesen csökkenteni, ami a teljes árukínálat 20 százalékának felel meg. 

A jelentős árnyesést azzal magyarázták, hogy az elmúlt évek költségnövekedése után hatalmas deflációt tapasztaltak, csökkennek a nyersanyag-, az energia- és a szállítási árak.

Egy londoni szerelmespár, akik szintén nagy kedvelői az IKEA-áruháznak, innen származó termékekkel bútorozták be a saját erőből felépített álmaik otthonát. Egy rozsdásodó teherhajót varázsoltak újjá, és telepakolták IKEA-bútorokkal. 

Tavaly decemberben az Egyesült Arab Emírségekben üzemelő IKEA kirendeltségek álltak elő egy bravúros ötlettel: az általuk indított kampány keretében a vásárlók az áruházak megközelítéséhez szükséges időt levásárolhatják náluk. Ez a gyakorlatban állítólag úgy működik, hogy amennyiben megosztja valaki velük a Google Maps adatait, akkor az áruházba való utazásának idejét átváltják neki készpénzre, méghozzá az ottani átlagos órabér szerint. 

Az IKEA-val kapcsolatos további cikkeinkbe itt, itt, itt és itt olvashat bele.