Szabad a francia légtér az amerikai légierő számára

Vágólapra másolva!
Franciaország is megnyitja légterét az amerikai légierő számára, ezenkívül két hadihajót is küld az Indiai-óceánra a katonai együttműködés keretében. A két tengerjáró az amekai egységek biztosításában és utánpótlásában kap szerepet.
Vágólapra másolva!

Franciaország engedélyezi amerikai katonai gépek átrepülését az ország fölött, és haditengerészeti együttműködésre is kész az Indiai-óceán térségében lévő amerikai egységek utánpótlásának biztosításában – jelentette be szerdán a francia elnöki hivatal szóvivője, aki egyúttal közölte, hogy az Egyesült Államoktól kedden kapott információk semmi kétséget nem hagynak a szeptember 11-i támadások eredetét illetően. Ezek "egybecsengenek" a Franciaország birtokában lévő adatokkal, amelyek szintén Oszama bin Laden szaúdi milliárdos felelősségét bizonyítják,

Washington megkapta Párizs "elvi jóváhagyását" a tervezett amerikai akciókban való francia szerepvállalás iránti kérelmére. A pozitív válasz értelmében Franciaország megnyitja légterét az amerikai légiflotta gépei előtt, hogy átrepülhessenek francia terület fölött, és két hadihajót bocsát rendelkezésre az indiai-óceáni haditengerészeti együttműködés keretében. A franciák amerikai egységek biztosításában és utánpótlásában vállalnak feladatot.