Piacra dobják a kormánynegyedet Cannes-ban

Vágólapra másolva!
Jövő keddtől külföldi nagybefektetők is "megízlelhetik" azt, ami még csak tervasztalon van: Cannes-ban, a világ legnagyobb ingatlanbefektetési vásárán, az új kormányzati negyed első koncepcióját is bemutatja a KVI. A képzeletbeli eladópultra pedig több ismert állami tulajdonú ingatlant tesznek fel - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Külföldi nagybefektetők figyelmébe akarják ajánlani a tervezett kormányzati negyedet Cannes-ban, a világ legnagyobb ingatlanos fórumának számító MIPIM-en. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) azonban nem árulja majd a kiürítendő belvárosi irodákat, helyettük más ingatlanokat kínál megvételre.

Ilyen lesz a Béla király úti rezidencia, több kastély, illetve fővárosi és vidéki laktanya - köztük a Ferenc körút és az Üllői út sarkán lévő, Mária Terézia nevét viselő (volt Kilián), valamint a visegrádi erőmű területéhez közeli, rendkívül értékes telek.

Természetesen nem csak az állam jelenik meg a magyar standon: a Fővárosi Önkormányzat a Budapest Szíve-projektet, a középtávú városfejlestést szolgáló Podmaniczky-programot, valamint a belvárosi Duna-part északi és déli irányú hasznosításáról szóló Duna-programot hirdeti, egyebek mellett az (egyelőre nem működő) www.budapestprojects.com portál segítségével.

A legnagyobb hazai magánberuházók projektjei ugyancsak ott lesznek az eseményen, így például a Ráckevei Duna-ág mellé tervezett Duna City, a Ferencvárosban már épülő Corvin-sétány, vagy a kőbányai sörgyár területére megálmodott óriási, vegyes funkciójú ingatlan.

A 18 MIPIM-re körülbelől 25 ezer látogatót várnak. Jó részükaz ingatlanszektorban érdekelt fejlesztő, kiviteleőz, pénzintézet és üzemeltető vállalat, valamint a globális ingatlanügynökségek képviselői. Összesen 74 ország vesz részt, Magyarország sokéves kihagyás után először tavaly képviseltette magát koncentráltan.