Lakáseladás segítséggel, de ügynök nélkül

Vágólapra másolva!
Az ingatlanirodák szolgáltatásaitól és áraitól még idegenkedő eladókat célozza meg egy új hálózat. A szolgáltatás lényege e-mailes vagy telefonos tanácsadás, fix összegért - tehát nem százalékos jutalékért - cserébe.
Vágólapra másolva!

Az Ingatlan Network Kft. és a Magáneladó.hu honlap országos hálózatot alakít ki ingatlant eladni próbáló magánszemélyeknek. A saját ingatlanát értékesíteni akaró eladónak a hálózat profi ingatlanszakértőt biztosít, aki bármilyen probléma esetén segít neki - hangzott el a két társaság tájékoztatóján szerdán.

Az együttműködésbe a Magáneladó.hu viszi az ügyfelet, míg az Ingatlan Network Kft. a segítő szakértőt. Az ezüst fokozatú ügyfél kap egy Magáneladó.hu-logójú táblát, amelyre felírja a saját telefonszámát, majd kiteszi az egészet az ablakba, és egy e-mail-címen kérhet segítséget.

Az arany fokozatú ügyfél a tábla mellé alkalmankénti telefonos segítséget, míg a gyémánt fokozatú folyamatos telefonos segítséget kap - mondta Sonkoly István, a honlap egyik alapítója. A díj 10 ezer forinttól indul, és pár 10 ezer forintig terjedhet.

Magyarországon az eladott lakások 30 százaléka cserél gazdát ügynökségen keresztül, Spanyolországban 10 év kellett ahhoz, hogy ez az arány 20-ról 60 százalékra emelkedjen. Az átmeneti időre jelent megoldást a hivatásos és az alkalmi ingatlaneladók összekapcsolása.

A tájékoztatón a BankSoft Kft. mutatott be olyan interaktív eszközöket, amelyek kirakatba elhelyezett monitorból és annak a kirakat előtti vezérlőjéből állnak. A saját fejlesztésű hardver és szoftver az Otthon Centrumnál már üzemel. A járókelő akár úgy is használhatja, mint egy számítógépet: van egyszerűbb, csak a kínálat átlapozását lehető tevő változata, de olyan is, amely magát vezérli.

Román Ferenc ügyvezető igazgató elmondta, hogy a berendezés nem csak ingatlanajánlatok megjelenítésére használható, hanem bankok, utazási irodák portáljaiban is alkalmazható.