Irodaház épül Angyalföldön

Vágólapra másolva!
Az izraeli érdekeltségű SBI R.E.D. 35 millió eurós beruházással "Cornerstore" néven új irodaház építésébe kezdett a főváros XIII. kerületében.
Vágólapra másolva!

Zvi Frank, az SBI R.E.D. ügyvezető igazgatója az elmondása szerint a Cornerstone Irodaházban 24 ezer négyzetméter iroda, 353 darab parkolóhely, kávézók, üzletetek, valamint egy étterem és konferenciaterem létesül.

Az építkezés három fázisban valósul meg. Az első ütem várhatóan 2009. végére lesz kész. A kivitelező cég kiválasztása folyamatban van, a még versenyben lévő két társaság közül hamarosan kiválasztják a győztest - mondta Zvi Frank.

Az épületben 140 és 24 000 négyzetméter közötti alapterületű "A" kategóriás irodahelységek lesznek kialakíthatóak, amelyek bérleti díja várhatóan havonta 13,5-14,5 euró között lesz négyzetméterenként - nyilatkozta Konthur Adrienne a beruházást irányító CBRE ügyvezető igazgatója.

Tóth József, XIII. kerületi polgármester az esemény helyszínén emlékeztetett, hogy az elmúlt években évi 60-100 ezer négyzetméter iroda épült a kerületben, ami 25-40 százaléka a teljes hasonló budapesti beruházásoknak. Tóth József szerint az ingatlanfejlesztések jelentősen javították a XIII. kerület megítélését, amit a helyi ingatlanok értékének évenkénti 6 százalékos növekedése is mutat.

Az SBI R.E.D. az izraeli Solel Boneh International (SBI) érdekeltségébe tartozik, melynek anyavállalata Izrael egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő csoportja a HCH (Housing & Constructing Holding).

Az SBI R.E.D. jelentős beruházásokat végez a világ 15 országában, köztük Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Magyarországon. Budapesten idáig 80 ezer négyzetméter kereskedelmi-, iroda- és lakóingatlant adott át a vállalat. A legnagyobb megvalósult beruházásai közé tartozik az Új Udvar Bevásárlóközpont, az Izabella Kert és a Stefánia Ház. Az SBI portfóliójába tartozik továbba a balatoni üdültetéssel foglalkozó Club Aliga is.

A közeljövőben további két lakópark megépítését tervezi az SBI Budapest környékén.